Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Queen laat haar zwanen weer eens tellen

Alle wilde zwanen in Engeland zijn van haar. Vandaag was het in Engeland tijd voor het traditionele 'swan upping'. Dit is een  ceremonie uit de 12de eeuw, waarbij koningin Elizabeth haar zwanen laat tellen. Alle wilde zwanen zijn namelijk van de Kroon (it's good to be Queen). Vroeger was dat eige...

De Queen laat haar zwanen weer eens tellen

Alle wilde zwanen in Engeland zijn van haar.

Vandaag was het in Engeland tijd voor het traditionele 'swan upping'. Dit is een  ceremonie uit de 12de eeuw, waarbij koningin Elizabeth haar zwanen laat tellen. Alle wilde zwanen zijn namelijk van de Kroon (it's good to be Queen).

Vroeger was dat eigenaarschap bedoeld om de elegante dieren een beetje chic te houden: ze waren niet geschikt voor 'mensen met een schamele reputatie', zo meldt een Royal Charter (uitvaardiging).

Tegenwoordig is het meer voor de show en voor het natuurbeheer. Jonge zwaantjes op een bepaald deel van de Theems worden geringd en nagekeken of ze wel gezond zijn. Vervolgens wordt de hele bende geteld en soms wordt een groep verplaatst naar een veiligere plek.

De Queen heeft er nog nooit eentje geclaimd en heeft privé geen zwanen. Wat er wel eens ronddobbert in de hofvijvers, heeft daar zelf voor gekozen. It's good to be a swan, in dit geval.  

Foto's (c) Getty Images 2009. Swan Upping had vandaag plaats zonder HM.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in