Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Queen & de Oranjes: al járen bevriend

Platinum Jubilee, Throwback Thursday Editie! Als koninklijke families van bevriende buurlanden kom je allicht eens bij elkaar over de vloer. De banden tussen de Windsors en de Oranjes zijn altijd goed geweest, al is er pas sprake van een royal vriendschap sinds koningin Elizabeth en toen nog koni...

De Queen & de Oranjes: al járen bevriend

Platinum Jubilee, Throwback Thursday Editie!

Als koninklijke families van bevriende buurlanden kom je allicht eens bij elkaar over de vloer. De banden tussen de Windsors en de Oranjes zijn altijd goed geweest, al is er pas sprake van een royal vriendschap sinds koningin Elizabeth en toen nog koningin Beatrix pen- en belvriendinnen werden.  

Juliana was vermoedelijk net iets te oud voor de Queen om echt een klik mee te hebben. Grappig is dan weer wel dat koningin Elizabeth het weer uitstekend kan vinden met koning Willem-Alexander en koningin Máxima, als in weekendjes op Windsor Castle en zo. En dan wat informeler dan hier bij het staatsbezoek in 2018. Goed, wanneer zagen ze elkaar officieel?

Inkomend staatsbezoek, 1958, binnenkomst in de Ridderzaal. Rechts koningin Juliana in een werkelijk beeldige jurk, links koningin Elizabeth met een vrolijke lach.

Nog even een blik op de royal achterkant, waar slim rekening is gehouden met het lint. En respect voor elke vrouw die bereid is een enorme strik op haar achterwerk te dragen.

Ook deze foto is van dat staatsbezoek. Heerlijk hoe prinses Irene nog een echte bakvis is.

Toen nog prinses Beatrix (rechts vooraan met een formidabele hoed) was een van de gasten op de bruiloft van prinses Anne met Mark Phillips in 1973.  

Uitgaand staatsbezoek van Nederland aan Engeland in 1982: Beatrix en Elizabeth in Hampton Court Palace voor het staatsbanket. Apocrief verhaal: toen koningin Juliana Elizabeth belde om te vertellen dat ze zou aftreden, legde de Queen neer met de verzuchting 'Typical'. Zoals de Oranjes graag troonwisselen bij leven - leukere start voor de troonopvolger dan in rouw en zo kun je als voormalig monarch ook nog een beetje van je pensioen genieten - zo blijft Elizabeth aan tot haar laatste snik. 

Zelfde staatsbezoek, koetsrit langs de Horse Guards.

1988: dat je allebei toch een beetje baalt dat je bij jullie laatste belletje niet even hebben besproken wat je aan zou trekken. Nou ja, er kan nooit genoeg roze zijn, toch?

1994, herdenking landing WOII op Omaha Beach. Dat je eigenlijk even met je royal bestie wilt kletsen, maar Jean van Luxemburg er tussen zit.  

Op deze foto staan alle toenmalige regerende staatshoofden van Europa; de gelegenheid was de Golden Jubilee van Elizabeth in 2002. Vooraan Margrethe van Denemarken, Elizabeth en koningin Beatrix. Achteraan v.l.n.r. Albert van België, Juan Carlos van Spanje, Harald van Noorwegen, Carl Gustaf van Zweden en Henri van Luxemburg.

In 2004 hadden Beatrix en Elizabeth het in Arromaches beter bekeken en zaten ze wél naast elkaar.

2007, eendaags bezoek van Elizabeth aan Nederland, vanwege de 400ste verjaardag van de English Reformed Church in Amsterdam. We hebben uit goede bron dat de dames van Rotterdam naar Amsterdam buitengewoon geanimeerd bij kletsten.

2012, de Diamond Jubilee van Elizabeth. Niks geen stiff upperlip, maar een gezellige begroeting. Het valt niet meer na te gaan of Beatrix op zijn Hollands drie zoenen uitdeelde, maar we hopen het stiekem.

Eind april werd Willem-Alexander koning, op 10 juli legden Máxima en hij een officieel collegiaal 'kennismakingsbezoek' af in Windsor Castle.

Normaal gesproken is de begroeting bij een staatsbezoek erg formeel. In 2018 bleek dat prima samen te kunnen gaan met hartelijkheid…

…een kus...

…en vrolijke momentjes.

Bij het staatsbezoek van Nederland aan Engeland in 2018 viel ook op dat de Queen echt maar een kleine dametje is (al zijn Willem-Alexander en Máxima natuurlijk ook wel aan de lange kant). Verder: oogverblindende bling!

Ceremoniaal hoogtepuntje in 2019: koning Willem-Alexander en koningin Máxima op de dag dat ZM ridder in de Orde van de Kousenband (de oudste ridderorde van Engeland) werd.

En welja, ook meteen gezellig samen naar Ascot - Happy Days! 

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in