Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De makers van Homeland bijten zich vast in Juan Carlos

Een Spaanse The Crown? Kom maar door! Zelf zal de Spaanse koning Juan Carlos er geen seconde van wakker liggen. Maar of dat ook geldt voor koning Felipe en koninginnen Letizia en Sofia... De makers van de inmiddels afgelopen televisiehit Homeland zetten hun tanden in een serie over de voormalig k...

De makers van Homeland bijten zich vast in Juan Carlos

Een Spaanse The Crown? Kom maar door!

Zelf zal de Spaanse koning Juan Carlos er geen seconde van wakker liggen. Maar of dat ook geldt voor koning Felipe en koninginnen Letizia en Sofia...

De makers van de inmiddels afgelopen televisiehit Homeland zetten hun tanden in een serie over de voormalig koning van Spanje. XRey gaat de serie heten, en het is gebaseerd op een populaire Spaanse podcast over het leven van de vorst voor en na zijn aftreden in 2014.

Affaires en schandalen

De serie gaat over zijn troonafstand om 'persoonlijke redenen', maar zijn vele affaires en juridische troubles komen vast óók langs. De serie gaat ook over de nasleep van zijn ballingschap en de corruptieschandalen die na 2014 aan het licht kwamen. De koning mocht zijn titels behouden, maar woont tegenwoordig in de Verenigde Arabische Emiraten.

Sinds zijn vertrek uit Spanje, hebben de makers van de podcast veel vooraanstaande sprekers bereid gevonden te praten over de voormalig koning. In Spanje krijgen ze er geen genoeg van. De makers van de serie rekenen erop dat dit ook geldt voor de rest van de wereld.

Gevangen tussen twee werelden

“Iedereen die mij een beetje kent, kent mijn fascinatie voor Spanje, en er zijn weinig verhalen die me meer boeien dan het leven van Juan Carlos”, zegt maker Howard Gordon. “Los van het verhaal over het ballingschap van zijn familie, zijn bestijgen van de troon en de paleisintriges die daarop volgden, wordt het een intiem verhaal over een man die gevangenzit tussen twee werelden en wiens persoonlijke opoffering en liefde voor het land uiteindelijk democratie naar het Spaanse volk brachten. Ik kijk ernaar uit om zijn verhaal over veel seizoenen te vertellen.”

Dat belooft nogal wat dus (een tv-versie van Letizia en Sofia, onder andere!), al zullen we wel geduld moeten hebben. De opnames moeten nog beginnen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in