Solliden, juli 2019
Solliden, juli 2019

Kroonprinses Victoria is vandaag 42 geworden en viert dat op Solliden, de zomerresidentie van de Zweedse royals.

Paleis Solliden op het eiland Öland is privébezit van koning Carl Gustaf. Koningin Silvia en hij brengen er een deel van de zomervakantie door. Hun kinderen kroonprins Victoria, prins Carl Philip en prinses Madeleine hebben op het terrein allemaal een eigen verblijf, zodat iedereen een beetje privacy heeft.

Article continues after the ad

"Het is een plek die ons hart heeft gestolen en waar we heel graag onder elkaar zijn," zegt Silvia. "Er gaat niets boven familiezomers in Zweden."

Eerder reikten de Zwoyals er al de Öland Bewonersprijs uit, voor mensen die speciale dingen voor het eiland hebben gedaan. Silvia en Victoria droegen daarbij oogverblindende plaatselijke klederdracht, Zijne Majesteit regeerde casual met een paar knoopjes open.

's Avonds hingen ze in de 'royal loge' van Kasteel Borgholm voor een concert van Laleh. Van links naar rechts Ralf Sommerlath (familie van koningin Silvia), prinses Madeleine, Silvia, een onbekende mijnheer en kroonprinses Victoria.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Michi (@michiborabora) op

De verjaardag van de kroonprinses is er koninklijk knus gevierd met onder andere een fotomomentje. De koning ging zoals altijd voor in het 'Lang zal ze leven ('Ja, må hon leva'), hield een plagerig toespraakje en daarna was er met het verzamelde publiek nog even een soort meet & greet, ussies incluis. De prinses droeg een gebloemde maxi-jurk van Stenström

De kinderen stalen ook dit jaar de show. Oscar moest er even inkomen, maar sprong al snel als kleine kikvors door het gras...

... en trapte een balletje...

... terwijl Estelle bleek het prima te kunnen vinden met de nieuwe nanny: dit is Elvira. De Bernadotte-Westlings houden er meerdere nanny's op na en er wordt regelmatig een verse aangenomen. Dit om de kinderen niet te erg aan één persoon te laten hechten en ook omdat elke Bernadotte-nanny iets nieuws te bieden heeft in de vorm van een vreemde taal, zang, knutseltalent of andere leerzame zaken.  

Eerder zei Victoria al dat ze haar mooiste jeugdherinneringen had overgehouden aan de zomervakanties op Öland en dat ze haar kinderen hetzelfde gunde. Er wordt veel gespeeld en gevaren, Estelle rijdt er op haar pony, er is een kloek zwembad en de familie geniet van bij elkaar zijn.

Victoria Dag wordt afgesloten met een avondconcert in Bornholm, waar de koninklijke familie per koets naartoe rijdt in de plaatselijke klederdracht. Zodra daar beeld van is, updaten we deze post nog even. 

Foto's © PPE Agency, Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in