Prins Philip kan trots zijn op de dames Windsor.

Bij de herdenkingsdienst voor prins Philip ging het gisteren natuurlijk vooral om zijn prestaties en om het vieren van zijn leven. Maar patriarch en familieman als hij was, zou hij toch vast ook met genoegen hebben geconstateerd dat de Windsors een hecht, opgewekt en goed gekleed gezelschap vormden.

Koningin Elizabeth, prinses Anne en Camilla, de hertogin van Cornwall, droegen allemaal groen ter ere van Philip, die Schots groen als kleur voor zijn hofhouding had.

Article continues after the ad

Schoondochter Sophie, de gravin van Wessex, was in stemmig donkerblauw (misschien toch zwart?), maar wel met een erg leuke hoed die de zwaartekracht tartte.

En haar dochter lady Louise, die een speciale band met haar opa had, omdat die haar enthousiast had gemaakt voor mennen, droeg donkerblauw met ook al een vrolijke hoed.

De Yorkies lijken goed in hun vel te zitten: prinses Beatrice vormde een knap stel met haar man Edoardo Mapelli Mozzi. Ze droeg de Nonoo Lyons 'Beatrice' coat, een jurk van The Kooples, Gianvito Rossi 'Lorraine' pumps en de Mildred van Justine Bradley-Hill Millinery.

Prinses Eugenie was met haar man Jack Brooksbank naar de dienst gekomen. Ze droeg de Roisin-jurk van Erdem, Jimmy Choo 'Romy' pumps, een tasje van Ethan K en op haar hoofd de Alcina van Emily London. Het korte jasje heeft ze al een jaar of tien, het label is onbekend. 

Leuk was dat ook de wat oudere achterkleinkinderen van de prins aanwezig waren: hier Peter Phillips, de zoon van prinses Anne, met zijn dochters Isla (links, in een jasje van Monsoon) en Savannah.

Ook prinses Anne's dochter Zara was aanwezig, met haar man Mike Tindall en hun oudste dochter Mia. Zara droeg de Bella jas van Laura Green London, een Aspinal of London clutch en de Nina van Bee Smith Millinery. 

Prins George droeg een mooi donkerblauw pak...

...en prinses Charlotte (6) droeg de Il Porticciolo Smock Dress met daarover een Amaia Kids Razorbil Navy Coat. Het was haar eerste 'reception line' moment en ze deed het geweldig. 

Catherine, de hertogin van Cambridge, vormde ook een erg fraai plaatje in een Alessandra Rich met polkadots die stemmig was…

… maar ook een sassy split bleek te hebben.

Erbij een Lock & Co Mayer hoed in een boater model dat ze vrijwel nooit draagt en beslist vaker op moet zetten: wauw!  

Foto's (c) Getty Images, label ID's Polka Pop 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in