Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De druk neemt toe voor Team Cambridge

En William en Kate lijken daar plezier in te hebben! Het ene moment leef je in de relatieve luwte van de troon, even later blijkt er toch echt een nieuwe fase te zijn aangebroken. Het last minute besluit van koningin Elizabeth om niet zelf de State Opening of Parliament bij te wonen, was ook voor...

De druk neemt toe voor Team Cambridge

En William en Kate lijken daar plezier in te hebben!

Het ene moment leef je in de relatieve luwte van de troon, even later blijkt er toch echt een nieuwe fase te zijn aangebroken. Het last minute besluit van koningin Elizabeth om niet zelf de State Opening of Parliament bij te wonen, was ook voor de Windsors even schakelen.

Prins Charles zou zijn moeder sowieso vergezellen, voor hem betekende het alleen even de hoofdrol overnemen, wat na al die jaren understudy zijn wel aan hem was toevertrouwd. Prins William had echter een afspraak met Kate in Manchester staan en moest na de Britse troonrede direct door.

Met vandaag meteen twee dagen Schotland erachter aan in het kader van de Platinum Jubilee van de Queen zal dit voortaan de aanblik zijn van de Windsors: HM nog sporadisch in beeld, misschien per scherm. En verder prins Charles en Camilla op pad, gesteund door de Cambridge'jes en de Wessex'jes, aangevuld door prinses Anne.

Het leuke is dat Charles en Camilla er zonnig onder blijven; het is de kroonprins (73) na sinds zijn 18de in de wacht te hebben gestaan, gegund min of meer het ambt te mogen gaan uitvoeren.

Ze namen vandaag, samen met prinses Anne, de honneurs waar tijdens een nogal verregende Garden Party voor vrijwilligers in de tuin van Buckingham Palace (waar ze blijkbaar geen partytenten stand-by hebben staan).

En ook voor prins William en hertogin Kate is de timing goed. George, Charlotte en Louis gaan naar school, hun gezin is 'af', ze hebben prima hun draai gevonden met projecten die hun persoonlijke interesses hebben.

Dat werd ook duidelijk in Manchester, waar William soepel overschakelde van 'beoogd troonopvolger die net nog naast zijn vader zat op het belangrijkste ceremoniële moment van het jaar' naar 'hertog van Cambridge, luisterend oor'.

Het stel was afgereisd om de herdenking bij te wonen van de slachtoffers van de aanslag die vijf jaar geleden bij een concert van Ariana Grande werd gepleegd.   

Kate droeg een eenvoudige coat dress van Michael Kors…

…met een tasje van Polène…

…en oorbellen van Valeles vol symboliek: een honingraat met een bijtje. De werkbij is al meer dan 150 jaar het symbool van Manchester. Na de aanslag lieten meer dan 10.000 inwoners voor een fundraiser een bijtje tatoeëren als verzet tegen haat en terrorisme.