Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De 10 mooiste royal foto's van 2021!

Het jaar van de Europese royals, in tien topfoto's.  De royal overzichten van de Oranjes, royal modetrends en societyhuwelijken in 2021 zijn al op Nouveau te vinden. Rest ons nog de mooiste, leukste, ontroerendste en aangrijpendste beelden van de Europese royals, omdat een foto soms meer zegt dan...

De 10 mooiste royal foto's van 2021!

Het jaar van de Europese royals, in tien topfoto's. 

De royal overzichten van de Oranjes, royal modetrends en societyhuwelijken in 2021 zijn al op Nouveau te vinden. Rest ons nog de mooiste, leukste, ontroerendste en aangrijpendste beelden van de Europese royals, omdat een foto soms meer zegt dan 1000 woorden.

Prins Philip's bijzetting I

Je hart kneep er een beetje van samen: koningin Elizabeth, door de strenge  coronaregels in het hart van de pandemie moederziel alleen in de kerkbank, bij de uitvaart van haar man prins Philip. Ze was meer dan zeventig jaar met hem getrouwd en de foto stond niet alleen voor de eenzaamheid van de Queen, maar ook voor die van alle andere mensen die dierbaren hadden verloren in een tijd waarin je elkaar niet eens mocht omhelzen om te troosten.

Prins Philip's bijzetting II  

Het was een momentopname die alles zei over hoe de vrouw die ooit Kate Middleton heette door en door bij de koninklijke familie is gaan horen. Diep bedroefd, maar beheerst straalde de hertogin van Cambridge uit wat alle Windsors op dat moment voelden. Gouden shot van Getty-fotograaf Chris Jackson.

Vakantievrienden

Dat de Noorse en Zweedse royals het samen goed kunnen vinden, is geen geheim. Maar dat ze samen vakantie vierden in het Zweedse Gotland, was niet bekend. Lief om te zien hoe prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen prinses Estelle van Zweden hugt als een grote zus. Ooit zullen ze allebei koningin van hun land worden.  

Earthshot Prize 

Het hele Earthshot event was een groot succes, maar deze foto van de hertogin van Cambridge was trending, omdat ie ronduit sprookjesachtig is. 

Vrije vrouw

Alles gaf prinses Mako op voor de liefde: haar titel, haar positie binnen het keizerlijk huis, haar toelage. Dit zijn haar laatste meters op Japanse grond, voor ze met haar kersverse man Kei Komuro naar New York zou vertrekken. Het keurslijf is uit, het haar is los, er is geen zedig, maar nietszeggend mantelpakje meer te bekennen: mevrouw Komuro loopt haar nieuwe leven in New York met opgeheven hoofd tegemoet.  

Staatsbezoek

Het was in 2021 een van de weinige royal momenten met een beetje glans en alleen daarom als foto al de moeite waard: het diner op de avond van de eerste dag van het staatsbezoek van Zweden aan Spanje. Met koningin Letizia voor het eerst in ruim anderhalf jaar even zonder enorme papieren mondkap. Yay! 

Hello there! 

Dat prinses Elisabeth van België een leuke jonge vrouw is, dat wisten we al. Maar dat ze heerlijk naadloos zou opgaan in het studentenleven van Oxford, was een verrassing. Oké, ze werkte mee aan deze shoot. Maar een dag later zagen ooggetuigen haar er precies zo bijzitten. Mooi dat ze het doet, maar ook: mooi dat het haar is gegund.

Staatsieportret

Koningin Margrethe van Denemarken heeft al heel wat mijlpalen zien verdampen door de pandemie, van het feest voor haar 80ste verjaardag tot haar 50-jarig regeringsjubileum in januari. Je kunt het aan haar overlaten om toch voor een beetje staatsie te zorgen met een nieuw portret, waarvoor echt álle uit de kast was gehaald, onder andere de Poire Parure. Een meisje mag dromen, nietwaar? 

Lilibet!

Oké, het is een béétje een jeansreclame, maar toch: te leuk om op de kerstkaart van de Sussex'jes te zien hoe Archie is gegroeid en hoe lief Lilibet lacht. Wat men ook allemaal vindt van de Sussexit en de capriolen van het 'Royal Court of Montecito', Harry en Meghan lijken heel gelukkig en dat is óók wat waard.   

De kus van tante Stéphanie

Het jaar van de Monegasken stond vooral in het teken van afwezige prinses Charlene. Die in januari voor het laatste in Monaco werd gezien en vervolgens maanden met ernstige gezondheidsproblemen vastzat in Zuid-Afrika. Eenmaal thuis bleek ze alles behalve de oude en reisde ze door naar een privékliniek in Zwitserland 'om aan te sterken en te herstellen'. Het moet voor haar tweeling Jacques en Gabrielle moeilijk zijn om hun moeder zo lang te moeten missen in hun dagelijks leven. Maar gelukkig hebben ze een lieve tante aan prinses Stéphanie, die ze regelmatig op sleeptouw neemt en troost wanneer dat even nodig is.  

Openingsfoto: een heerlijk schalks momentje van prinses Victoria voor haar  kerkelijk huwelijk met groothertog George Mikhailovich van Rusland, die nu vermoedelijk tsaar zou zijn geweest als het anders was gelopen met de Romanovs.

De bruiloft in St. Petersburg was spectaculair en had alles weg van een 'imperial wedding' hoewel Rusland de monarchie natuurlijk al ruim een eeuw geleden afschaft. Hoe dan ook: royal binnenpretjes alom. En dát zie je niet vaak, op een royal wedding.

Foto's (c) Getty Images, ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in