Eindelijk kan de voormalig prinses aan haar nieuwe leven beginnen

Gewapend met haar kersverse paspoort en omringd door beveiligers arriveerde Mako Komuro, voorheen Hare Keizerlijke Hoogheid prinses Mako van Japan...

... met haar man op Haneda Airport voor hun vlucht naar New York. Door hun huwelijk verloor ze haar titel. Het was een wat gespannen exit, met veel pers erbij. 

Article continues after the ad

Gisteren ging Mako per taxi even langs bij de residentie van haar vader, kroonprins Akishino, om nog een paar uur bij haar familie door te brengen voor haar vertrek. Het lijkt erop dat Kei daar niet bij was. De prins vindt hem geen droomkandidaat voor zijn dochter. 

Mako en Kei zijn op 26 oktober 2021 getrouwd en dat was geen dolle boel. Omdat ze als prinses geen paspoort had en er in Japan wat tijd overheen gaat voor dat is geregeld, verbleven ze de afgelopen tijd in een appartement in Shibuya Ward, Tokio. Ze zijn niet één keer buiten gespot, wat betekent dat ze óf een dolle honeymoon in bed hebben beleefd (voor hun huwelijk hadden de tortels elkaar drie jaar niet in levenden lijve gezien) óf min of meer opgesloten zaten tot ze weg konden.

En vandaag was het zo ver dat ze konden inchecken op hun vlucht naar New York. Verdwenen is het mantelpakje en de knot, Mako droeg casual kleding en ook Kei liet zijn pak voor wat het was.

Voor de gezichtsherkenning ging het mondkapje even af...

... en afgaand op die lange lok is Kei van plan zijn haar weer te laten groeien tot paardenstaartlengte: hij had het kort laten knippen om critici van het huwelijk niet nóg meer munitie te geven. 

Het stel wil een nieuw leven opbouwen in New York, waar Kei als klerk werkt bij een advocatenkantoor (hij werkte de afgelopen weken online door) en Mako hoopt een baan te vinden in de kunstwereld.   

Foto's (c) ANP, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in