Heeeeeeerlijk! The Crown keert dit najaar terug op Netflix.

We wisten dat het nieuws kwam (seizoen vier was immers pre-pandemie al opgenomen) maar toch zijn we o zo blij met dit nieuws: seizoen vier van The Crown komt half november op Netflix. Met Diana! En Gillian Anderson als Margaret Thatcher!

Article continues after the ad

Geschikte bruid

Terwijl de jaren '70 op zijn einde lopen zijn koningin Elizabeth (Olivia Colman) en haar familie druk bezig met het veiligstellen van de troon door een geschikte bruid te vinden voor de nog ongehuwde prins Charles (Josh O'Connor).

De natie begint daarbij de eerste gevolgen te voelen van het beleid dat door premier Margaret Thatcher (Gillian Anderson) is ingevoerd. De ingezette koers van de eerste vrouwelijke Britse premier lijkt vooral verdeeldheid te zaaien en ondertussen lopen de spanningen tussen haar en de Koningin hoog op. Dit wordt alleen maar erger wanneer Thatcher besluit het land de Falkland-oorlog in te leiden. Dit zorgt op zijn beurt weer voor conflicten binnen het Gemenebest. 

En terwijl Charles' liefdesverhaal met een jonge Lady Diana Spencer (Emma Corrin) het broodnodige sprookje is om het Britse volk te verenigen, wordt de Koninklijke familie achter gesloten deuren steeds meer verdeeld...

Hieronder alvast een (Diana-heavy) voorproefje. Is het al november?

Beeld: Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in