Je zal maar in de huid van prinses Diana moeten kruipen.

Het overkwam de grote onbekende Emma Corrin (24), die vorig jaar gecast werd als prinses Diana in seizoen vier van The Crown. De rol van haar leven, zij het van korte duur: met ingang van seizoen vijf neemt actrice Elizabeth Debicki de scepter alweer over.

Neemt niet weg dat Emma een hele belangrijke fase uit het leven van Diana mag neerzetten: haar romance met prins Charles en ook het huwelijk dat heel de wereld meebeleefde.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

tick tock tick tock 15.11.20

Een bericht gedeeld door Emma Corrin (@emmalouisecorrin) op

Nu het nieuwe seizoen dan eindelijk met rasse schreden nadert, vertelt Emma hoe zij het allemaal ervaren heeft, haar klus als de beroemdste prinses ter wereld.

Article continues after the ad

"Ik voel veel druk", deelt ze niet geheel onterecht met The Sunday Times. "Iedereen heeft het gevoel Diana te kennen. De verwachtingen zijn hooggespannen, en dat is heel overweldigend. Bovendien, en ik weet dat dit heel maf is, heb ik het gevoel dat ik haar echt een beetje heb leren kennen. Ik zou willen dat ze trots op me is."

Om zich voor te bereiden op de rol sprak Emma onder andere met Diana's voormalig private secretary Patrick Jephson. "Hij zei dat ze van nature heel blij was. Dat ze ook maar een doodnormaal meisje was toen ze bij de royal family kwam te horen."

Ook het grootste Diana-moment ooit komt natuurlijk voorbij als The Crown straks op Netflix staat: haar huwelijksdag. Een bijzondere ervaring om te filmen, deelt Emma met British Vogue. "Ik moest door tien mensen in die jurk geholpen worden, want hij is echt enorm. We namen die dag op in Lancaster House in Londen. En toen ik binnen kwam lopen viel iedereen stil. Meer nog dan al haar andere outfits is die jurk helemaal van haar."

Seizoen vier van The Crown is vanaf 15 november te zien op Netflix.

Beeld: Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in