Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Corona slaat om zich heen in Zweedse koningshuis

Victoria en Daniël zijn alweer aan de beurt. Kwam na de kerst al het bericht dat koning Carl Gustaf en koningin Silvia besmet waren geraakt, nu blijken ook hun kinderen weer gegrepen door COVID. Zaterdag testte kroonprinses Victoria positief, zondag ook haar man Daniël. Ze zijn allebei dubbel gev...

Corona slaat om zich heen in Zweedse koningshuis

Victoria en Daniël zijn alweer aan de beurt.

Kwam na de kerst al het bericht dat koning Carl Gustaf en koningin Silvia besmet waren geraakt, nu blijken ook hun kinderen weer gegrepen door COVID.

Zaterdag testte kroonprinses Victoria positief, zondag ook haar man Daniël. Ze zijn allebei dubbel gevaccineerd en geboosterd, en zouden alleen milde symptomen hebben. Ze zitten samen met hun kinderen in quarantaine, thuis op Slot Haga.

Milde symptomen, volledig gevaccineerd

Voor deze week zijn de agenda's van Victoria en Daniel vanzelfsprekend aangepast.

Afgelopen dinsdag maakte het Zweedse koningshuis al bekend dat koning Carl Gustaf en koningin Silvia besmet zijn met het coronavirus, ook met alleen milde symptomen en na driedubbele vaccinatie.

Zwaarst getroffen

Nu in elk geval vier leden van het Zweedse huis besmet zijn, zijn zij virus-technisch absoluut de zwaarst getroffen familie. Carl Philip en Sofia hebben ook allebei al COVID gehad, Victoria en Daniël hebben het nu voor de tweede keer. Zij vierden de feestdagen samen met haar ouders en de rest van de familie in kasteel Drottningholm, zoals mocht volgens de Zweedse regels op dat moment.

Of Madeleine en haar gezin en Carl Philip en zijn gezin de dans zijn ontsprongen, is nog maar de vraag: ook zij waren aanwezig met kerst. Er is nog niets over hun gezondheid aangekondigd (al zou dat over Madeleine en co. ook niet zo snel gebeuren), dus fingers crossed.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in