Charlotte Casiraghi, 2019
Charlotte Casiraghi, 2019

Charlotte Casiraghi, de oudste dochter van prinses Caroline van Hannover (geboren van Monaco) is voor de kerk getrouwd met Dimitri Rassam.

Eerder trouwde het stel al voor de wet in het paleis van Monaco, gevolgd door een picknick in de paleistuin en groot feest in het Monte Carlo Beach Hotel. Dit weekend stond in het teken van de kerkelijke inzegening. Die vond niet, zoals eerder gedacht, plaats in de wijngaard van Dimitri's moeder Carole Bouquet, maar op een plek waar Charlotte opgroeide.

Article continues after the ad

Nadat haar vader Stefano Casiraghi was verongelukt, trok prinses Caroline zich grotendeels terug uit het openbare leven en ging wonen op een herenboerderij in St. Rémy de Provence. Charlotte en haar broers gingen er naar school, speelden er met vrienden en hadden er een redelijk normale jeugd.

Om die reden wilde ze er haar kerkelijk huwelijk vieren: het jawoord werd nogmaals gegeven tijdens een dienst in de Abbaye Sainte-Marie de Pierredon, net buiten St. Rémy. Charlotte is achtste in de lijn van de Monegaskische troonopvolging. Ze heeft een zoontje uit een eerdere relatie, Raphaël (5), en een zoontje,  Balthazar (7 maanden), met Dimitri.

Charlotte droeg voor haar wettelijke huwelijk een jurk van brokaat met strikken van Saint Laurent door Anthony Vaccarello.

Voor de receptie koos ze een moderne strapless jurk van Chanel en droeg ze het diamanten collier van haar oma, prinses Gracia.

© Felix Dol Maillot

En voor de intieme ceremonie in het klooster droeg Charlotte een klassieke bruidsjapon, compleet met sluier.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eugenia Garavani (@eugeniagaravani) op

De japon leek wel een beetje op die van prinses Caroline's eerste huwelijk in 1978, met Philippe Junot. Die trouwde óók op 29 juni #lief!

De gasten kregen na afloop van de receptie een tuiltje lokaal gekweekte lavendel mee, als ode aan de Provence. Aanwezig waren haar moeder en oom Albert, de huidige vorst. Verder natuurlijk haar broers Andrea en Pierre met hun gezinnen én haar halfzus, prinses Alexandra van Hannover.  

 

Foto's © Palais Princier, ANP, Eugenia Garavani

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in