De kleindochter van Grace en dochter van Caroline blaast 35 kaarsjes uit.

Dominante genen hebben ze, daar in Monaco. Waar vandaag Charlotte Casiraghi een ongetwijfeld bloedchique taart voor haar neus geschoven krijgt. De dochter van prinses Caroline en kleindochter van Grace Kelly wordt 35 jaren jong.

Article continues after the ad

Ben je niet superbekend met de schoonheid, dan is daar op zich een duidelijk aanwijsbare reden voor. Charlotte is géén prinses van Monaco. Zo heeft haar moeder dat gekozen. Charlotte mag dan momenteel elfde in de lijn der troonopvolging zijn (ze was op een gegeven moment zelfs vierde!), ze heeft geen titel. 

Of nou ja, geen prinsessentitel dus, want titels genoeg in het bevoorrechte leven van Charlotte. Ze is een muze van Chanel, ze is moeder van twee kinderen, ze is bekroond paardrijdster, ze is een trouw nichtje voor prins Albert (en vergezelde hem onlangs zelfs naar een paar evenementen, nu Charlene afwezig is). En ze is, zoals dat gaat met Monegaskische royals, ook iemand die de gemoederen altijd stevig bezighoudt.

Het is wel duidelijk hoe Charlotte er ooit uit komt te zien

Dat laatste heeft voornamelijk te maken met de teloorgang van haar relatie met de in Frankrijk beroemde komiek Gad Elmaleh, met wie ze een zoontje van zeven heeft, Raphaël. En alle geruchten over een breuk die daarna gingen over haar en verloofde Dimitri Rassam...

...met wie ze in 2019 tóch in het huwelijksbootje stapte en zoon Bathazar (2) deelt.

Maar ook buiten haar privé om is Charlotte altijd veelbesproken geweest. Door het grote verlies van haar vader, op haar vierde in een powerbootongeluk. Door huisvriend Karl Lagerfeld die als een soort vaderfiguur voor Charlotte betrokken was bij haar leven, een belangrijke reden dat Charlotte nu een van de boegbeelden van Chanel is geworden.

En natuurlijk door haar schoonheid, dat kon als kleindochter van Grace Kelly en dochter van prinses Caroline ook bijna niet uitblijven. Geen wonder dus dat haar trouwfoto's de hele wereld overgingen, zeker ook omdat ze meerdere jurken droeg én deze beroemde ketting van oma.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in