Dat moet een opluchting zijn.

In maart bleek prins Charles het coronavirus te hebben. En hoewel hij relatief snel herstelde, zat de schrik er goed in bij de Briste royals. Helemaal toen bleek dat prins William het virus óók had opgelopen (misschien wel van zijn vader).

Article continues after the ad

Maar het koningshuis krijgt, net als grote delen van de rest van het Verenigd Koninkrijk trouwens, nu langzaam hun vaccinaties. Met in navolging van koningin Elizabeth en prins Philip (94 en 99) nu Charles en Camilla.

Nog niet helemaal over

In juni sprak de prins over zijn ervaring met het coronavirus tijdens een bezoek aan een ziekenhuis. Hij zou toen onder andere gedeeld hebben dat hij weinig rook en proefde, en dat dat nog niet helemaal over was gegaan.

Zeven dagen lang ging de prins in quarantaine, weg van Camilla die het virus niet gekregen heeft en nu dus óók haar eerste prik gehad heeft. Dat geeft de burger moed. Letterlijk, want in de UK hebben al meer dan tien miljoen mensen in elk geval hun eerste prik gehad. Iets om naar uit te kijken.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in