Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Charles en Camilla: fight fire with fire

Je zou zeggen dat ze niet weg zijn van de Daily Mail... In algemene zin is de verhouding tussen de Britse royals en de pers... ingewikkeld. Niet zo gek ook, met de Britse tabloid-cultuur, menig royal column en heel veel roddel en achterklap op de nationale krantenpagina's. Des te wonderlijker is ...

Charles en Camilla: fight fire with fire

Je zou zeggen dat ze niet weg zijn van de Daily Mail...

In algemene zin is de verhouding tussen de Britse royals en de pers... ingewikkeld. Niet zo gek ook, met de Britse tabloid-cultuur, menig royal column en heel veel roddel en achterklap op de nationale krantenpagina's.

Des te wonderlijker is het dat Charles en Camilla nu een nieuwe perschef in de arm hebben genomen die rechtstreeks van de burelen van de Daily Mail komt, nou niet bepaald het lieverdje van de krantenklas.

Pas nog aangeklaagd

In de komende maanden start Tobyn Andreae met zijn werk voor het stel. Hiervoor was hij adjunct-hoofdredacteur van de Daily Mail. Dezelfde krant die prins Harry onlangs nog aanklaagde voor smaad.

De nieuwe perschef zou Charles en Camilla gaan helpen op weg naar een mogelijke troonsbestijging, maar dat ze daarvoor nou juist iemand uit de tabloidhoek hebben gekozen doet in hun eigen land veel stof opwaaien.

Alles kan gedraaid worden

Fight fire with fire, zullen ze zelf wellicht denken. Ze zijn het gewend om negatief in de pers te komen, en hebben straks iemand in de gelederen die precies weet hoe alles gedraaid kan worden om negatief of positief in de pers te komen.

Of Andreae's oude werkgever een beetje mee zal werken in de wens om positiever in de kijker te staan, is natuurlijk geen gegeven. Maar ze hebben nu in elk geval iemand aan hun zijde die weet hoe het gaat, bij zo'n tabloidredactie.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in