Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Charles, Anne, Andrew en Edward houden laatste wake bij de Queen

En prins Andrew mocht voor één keer zijn uniform weer aan. De Britten blijven toegewijd in hun rouw voor de vorige week overleden koningin Elizabeth. Vandaag ontstond in Londen een rij voor de rij voor de Queen: 'A queue for the queue of the Queen' ofwel een QE2, zo grapte de Daily Mail. Als iets...

Charles, Anne, Andrew en Edward houden laatste wake bij de Queen

En prins Andrew mocht voor één keer zijn uniform weer aan.

De Britten blijven toegewijd in hun rouw voor de vorige week overleden koningin Elizabeth. Vandaag ontstond in Londen een rij voor de rij voor de Queen: 'A queue for the queue of the Queen' ofwel een QE2, zo grapte de Daily Mail.

Als iets de nationale identiteit tekent, is het wel de berusting, de vastberadenheid en de gemoedelijkheid waarmee de wachtenden er gewoon iets van maken.  

Zelfs een wachttijd van 24 uur schrikt de rouwenden niet af; David Beckham kwam er vanaf met dertien uur, wat ook al getuigt van volhouden.

En ook actrice Tilda Swinton had er meer dan veertien uur voor over om de laatste eer te betuigen.

Voor de Windsors was er gelukkig een andere ingang in Westminster Hall, waar koning Charles, prinses Anne, prins Andrew en prins Edward een wake hielden bij de kist. Die leek op de ceremonie die ze eerder in in St. Giles Cathedral in Edinburgh hielden…

…met het verschil dat prins Andrew ditmaal wel in uniform was, hoewel hij dat eigenlijk niet meer in het openbaar mag dragen. Hij kreeg eenmalig dispensatie als laatste blijk van respect voor zijn moeder en droeg het 'full military dress uniform' van de Vice Admiral of the Navy, dat hij te danken heeft aan zijn jaren bij de marine en de Falklands Oorlog. Morgen houden de kleinkinderen van de Queen een vergelijkbare wake en mag ook prins Harry eenmalig zijn uniform weer aan.

De 'Vigil of the Princes' is eigenlijk iets voor mannelijke familieleden, dus kudos voor Anne om een einde te maken aan die onzin: zo zie je maar dat ook eeuwenoude rituelen kunnen worden aangepast én toch overeind kunnen blijven. 

Er was ook naaste familie bij, aan de zijlijn. Louise en James (achter Sophie en Camilla) houden morgenavond met de andere kleinkinderen van koningin Elizabeth een wake. 

Voor deze wake was ook de wijdere familie, compleet met achterkleinkinderen, naar Westminster Hall gekomen.

De prins en prinses van Wales waren er niet bij, prins William leidt de delegatie van morgenavond. Het stel was vandaag op een legerbasis in het kader van de rouwperiode.

En de Wessex'jes gaven dit statement vrij.

Bonuspunten voor koningin Camilla die op 8 september, nog voor koningin Elizabeth haar laatste adem uitblies, een teen brak en zonder morren ondanks de pijn de afgelopen week eindeloos heeft gelopen en gestaan, op hakken.

Ook vandaag weer, bij een bezoek aan Wales. Als dát niet in de Stiff Upperlip Stijl van haar wijlen schoonmoeder is, weten wij het ook niet meer.  

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in