De vrouw van koning Albert helpt schoolkinderen in de stad waar ze opgroeide.

Prinses Charlene van Monaco was zaterdag aanwezig tijdens de naar haar genoemde Royal Race Day op de Turffontein Racecourse in Johannesburg. De jaarlijkse race maakt deel uit van de charity activiteiten waarbij de prinses betrokken is in Zuid-Afrika. De voormalige Olympische zwemkampioene zet zich met passie in voor goede doelen in haar geboorteland, waartoe ze in 2012 de Princess Charlene of Monaco Foundation oprichtte in Zuid-Afrika.

Article continues after the ad

Thuis

Dit keer ging de opbrengst onder meer naar twee voormalige achterstandsscholen in Benoni, een stad die de prinses na aan het hart ligt, omdat ze er in een buitenwijk opgroeide. Ze gelooft dat charity thuis begint. 'Dit is mijn thuis. Als atleet was ik altijd trots om mijn land te vertegenwoordigen. Al doende leerde ik wat ik kan doorgeven, op elk gebied,' zei ze tegen de media. 

Kinderen

Tijdens haar trip met haar koninklijke tweeling in februari, prinses Gabriella en troonopvolger prins Jacques, zei ze al dat ze zoveel mogelijk zou doen om de kinderen op lagere scholen bij te staan.

 

Bron: Royals around the world, all 4 women

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in