Het is een vraag die vaak gesteld wordt in de wereldpers: waar was Charlene van Monaco? Bij de bruiloft van Alberts neefje Louis bijvoorbeeld. In Monaco is het antwoord een volksgeheim: waar prinses Caroline gaat, komt Charlene niet.

De twee royals zouden hun 'diensten' in en rondom Monte Carlo al jaren keurig verdelen, volgens een onderzoekje van het Spaanse El Confidencial.

Article continues after the ad

Charlene is regelmatig te zien in het Monegaskische societyleven – zo was ze recent nog met prins Albert op het Rode Kruis Bal van Monaco, en is ze bij de Grand Prix ook een van de vaste gezichten te worden. Maar bij een van de grootste bruiloften van het jaar - die van de zoon van prinses Stéphanie - was ze dus niet. Omdat zus Caroline daar natuurlijk voorrang had.

Ze was óók niet aanwezig bij de bruiloften van Caroline's kinderen, zoons Andrea (die in 2014 trouwde) en Pierre (2017), en recent ook niet op die van Charlotte Casiraghi. In geen van die gevallen werd er een officiële reden opgegeven voor haar afwezigheid.

Ook bij het jaarlijkse Rose Ball, het grootste event van Monte Carlo, is Charlene al jaren niet aanwezig geweest. Dat zou er alles mee te maken hebben dat Carolien dat bal organiseert. En dan blijft Charlene dus thuis.

Het zou allemaal te maken hebben met de buitengewoon onderkoelde relatie tussen Charlene en Caroline, waar sinds Charlene in Monaco aankwam al veel over gezegd en geschreven is. Ze kreeg destijds naar verluidt geen warm onthaal van haar schoonzus, die haar plek in de pikorde verloor aan de nieuwe vrouw van Albert.

Dat er op z'n minst een kern van waarheid in het verhaal lijkt te zitten is inmiddels wel duidelijk, met al die gemiste grote familiegebeurtenissen. El Confidencial zocht het nog eens na, en sinds november 2018 zijn de dames slechts twee keer op één plek gezien. Op de nationale feestdag (waar ze geen van beiden onderuit kunnen) en bij het bezoek van de Chinese president. Volgens ooggetuigen spraken de twee vrouwen ook daar niet met elkaar.

IJzig wel. Gelukkig hebben ze een manier gevonden om klein Monaco toch nog een beetje te verdelen.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in