Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Catherine's eerbetoon aan de Queen

En ook Meghan eerde haar schoonoma. De staatsbegrafenis van koningin Elizabeth II is niet anders te omschrijven dan groots, indrukwekkend en plechtig. Tussen de processies, de uniformen en de muziek door, waren er echter ook kleine persoonlijke details te spotten. Zo droeg Catherine, de prinses v...

Catherine's eerbetoon aan de Queen

En ook Meghan eerde haar schoonoma.

De staatsbegrafenis van koningin Elizabeth II is niet anders te omschrijven dan groots, indrukwekkend en plechtig. Tussen de processies, de uniformen en de muziek door, waren er echter ook kleine persoonlijke details te spotten.

Zo droeg Catherine, de prinses van Wales, een parelsnoer dat ze al eerder mocht lenen van de Queen. Die kreeg het in de jaren zeventig van Japan tijdens een bezoek.

Erbij de Bahrein parels, eveneens uit de collectie van koningin Elizabeth en nog een armband met parels.

Kate droeg de combinatie vorig jaar ook op de begrafenis van prins Philip.

Het is wat oneerbiedig om het in deze context over kleding te hebben, maar voor wie het wil weten: Kate droeg een zwarte Alexander McQueen die ze ook in het wit heeft.

Meghan, de hertogin van Sussex, droeg de pareloorbellen die ze in 2018 van haar schoonoma kreeg als welkom in de familie.

Haar capejurk was een zwarte versie van de jurk die ze eerder voor de verjaardag van de Queen droeg en de hoed een zwarte versie van de witte die ze voor de Platinum Jubilee droeg, ook allemaal stille en respectvolle verwijzingen.

En prinses Charlotte, de jongste aanwezige op de staatsbegrafenis, droeg een speldje in de vorm van een hoefijzer, ook een knikje naar haar overoma en hun gedeelde liefde voor pony's en paarden. Ze kreeg de broche van koningin Elizabeth. 

En dat geldt ook voor de broche die Sophie, de gravin van Wessex droeg: het was een geschenk van haar schoonmoeder.

Koningin Camilla tenslotte, doeg de Hesse Diamond Jubilee Broche die nog van koningin Victoria is geweest. Het was een geschenk van haar kleinderen en hun partners, waaronder tsaar Nicolas II en tsarina Alexandra. Geen directe link met Elizabeth, wel een belangrijk familiestuk.

Nog eentje: de bloemen in de krans op de kist kwamen uit de tuinen van Buckingham Palace, Highgrove en Clarence House en op het kaartje staat: “In loving and devoted memory. Charles R.”

Foto's (C) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in