Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Caroline en Charlotte praten over Grace Kelly

'De relatie tussen een moeder en een dochter is complex.' Als dochter en kleindochter van een van de beroemdste prinsessen ter wereld is het geen wonder dat prinses Caroline van Hannover (geboren van Monaco) en haar dochter Charlotte Casiraghi vaak worden gevraagd naar filmster Grace Kelly, later...

Caroline en Charlotte praten over Grace Kelly

'De relatie tussen een moeder en een dochter is complex.'

Als dochter en kleindochter van een van de beroemdste prinsessen ter wereld is het geen wonder dat prinses Caroline van Hannover (geboren van Monaco) en haar dochter Charlotte Casiraghi vaak worden gevraagd naar filmster Grace Kelly, later bekend als prinses Gracia van Monaco.

"Uiterlijk lijk ik op mijn oma van vaders kant," zegt Caroline in Madame Figaro en doelt daarmee op de moeder van prins Rainier, prinses Charlotte. "Ze was een vrije vrouw, een authentiek type. Ze was verpleegster tijdens de oorlog en runde daarna een rehabilitatiecentrum voor ex-gevangenen. Die was niet in een hokje te stoppen."

Charlotte ziet echter ook overeenkomsten tussen Caroline en Gracia. Hoewel ze haar oma nooit heeft gekend, heeft ze wel al haar films gezien en herkend manieren.

"Ik zie veel van je moeder in jou," zegt ze tegen Caroline. "De relatie tussen een moeder en een dochter is complex.

De moeder heeft een almachtige plek, ook als ze liefhebbend en teder is. Het is geen kwestie van vergelijken, maar van spiegelen. Als ik films over mijn grootmoeder zie, zie ik in haar ook jouw gratie, je hoge eisen, je discipline en je mysterie."

Over feminisme zegt Caroline: "Ik hoor bij een generatie waarbij het leefde, maar ik herinner me dat mijn moeder me ter goeder trouw zei: 'Je hoeft niet naar school'. Ik herinner me ook een professor aan de universiteit die de ongelofelijke wreedheid had om tegen me te zeggen: 'Je neemt de plek in van een student die het meer verdient.'