Camilla, de hertogin van Cornwall, draagt Britse wijnmakers een warm hart toe. Afgelopen week proostte ze, in hoedanigheid als voorzitter van de Britse wijnmakers tijdens het jaarlijks diner van de Britse wijnindustrie in Vintner's Hall in Londen.

De kwaliteit van Britse wijnen gaat volgens Camilla nog elk jaar vooruit. "Ik heb gezien dat de productie van onze wijnen nog steeds toeneemt, maar dat vooral ook de kwaliteit omhooggaat", zei de voorzitter met een glas rode wijn in de hand tijdens haar toespraak.

Article continues after the ad

De afgelopen 16 jaar hebben Britse mousserende wijnen vijftien keer een internationale onderscheiding gekregen. Volgens kenners zijn er bubbels uit Sussex die kunnen wedijveren met goede Champagnes.

In totaal zijn er in Engeland en Wales nu 700 wijngaarden met 2500 hectare aan wijnstokken, waar witte en rode wijn, rosé en mousserende wijnen worden gemaakt. 

Binnenkort dus maar eens een goede bubbel uit Groot Brittannië proeven!

Beeld Sussex: Unsplash

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.