Het is Commonwealth Day in Groot-Brittannië. Maar het feestje van koningin Elizabeth en co. wordt overschaduwd.

De jaarlijkse feestdag van de Britse Commonwealth staat dit jaar wel héél erg in de spotlights. Het zou zomaar de allerlaatste keer kunnen zijn dat we de hele royal family samen zien. Het is de laatste keer dat Harry en Meghan er als werkende royals nog bij zijn — en Meghan ging daarom nog één keer in vol ornaat.

Nu al scheiding

De feestelijke dag wordt vandaag omgeven door gerommel vanuit Buckingham Palace en de Sussexes. Die dit jaar niet meelopen in de 'processie' van de queen — de royal stoet die gezamenlijk de dienst in Westminster Abbey binnenloopt dus. Waarom ze dat niet doen, daar is het gissen naar. Zou de queen ze daarvan weerhouden hebben, of kiezen ze er zelf voor om nu al zoveel mogelijk scheiding aan te brengen?

En wat te denken van de beslissing van William en Kate om óók niet samen met de queen binnen te wandelen? Steun van Will en Kate voor de queen, menen velen. Zodat de nadruk er niet zo op ligt dat Harry en Meghan voor de eer bedanken. En het meer 'een gezamenlijke keuze' lijkt.

Article continues after the ad

Storm in een glas water

Of het is allemaal storm in een glas water, dat kan natuurlijk óók nog. Ze zijn er immers gewoon allemaal, zij het met verschillende aankomstmomenten. Maar hoe het ook zij: alle ogen waren deze dag gericht op Harry en Meghan, en op de onderlinge verhoudingen. Het is de verwachting dat zij nog vandaag uit Londen vertrekken, terug naar Canada en terug naar Archie.

We verdiepen ons maar in de programmaboekjes

Officieel zijn ze nog tot en met 31 maart aan het werk. Maar of we de Sussexes hierna ooit nog samen als royals aan het werk zien, valt zeker te betwijfelen. Een afscheid als een nachtkaars mag het wel heten. Maar wel eentje die mooie plaatjes opleverde.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in