Sensitiviteits-, euh, diversiteitstraining ten paleize.

Dat er na het interview van Meghan en Harry íets moest gebeuren was wel duidelijk. Inmiddels weet Buckingham Palace wat: er wordt een 'diversiteitsmedewerker' aangesteld.

Nou klinkt het als een taak voor een team in plaats van een individu, maar het is wel voor het eerst in de geschiedenis dat er een dergelijke stap wordt gezet richting diversiteit binnen een Brits paleis. Een moderniseringsslag voor de monarchie, zo noemen Britse media het.

Article continues after the ad

Privé opgepakt

"De hele familie heeft met verdriet gehoord hoe uitdagend de laatste paar jaren voor Harry en Meghan zijn geweest", liet koningin Elizabeth na het interview weten in een korte verklaring. "De problemen, zeker die op het gebied van ras, baren zorgen. Hoewel sommige zaken door verschillende mensen verschillend worden herinnerd, wordt dit heel serieus genomen en privé opgepakt door de familie."

Dat privé, daar blijft het nu dus niet bij. Al zal enige diversiteitstraining zich wel vooral achter gesloten deuren afspelen. Het is er een mooi moment voor, want de komende maanden gebeurt er op Britse grond ook nog bijzonder weinig waar het The Royal House of Windsor aangaat.

Geen Trooping

Dit weekend werd bekend gemaakt dat de jaarlijkse parade Trooping the Colour ook dit jaar niet in zijn normale vorm doorgaat en dat de beroemde dienst rondom de Orde van de Kousenband in juni ook al gecancelled is. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in