Oww, en koning Albert zit ook al in de lappenmand…

Oud-koningin Paola (84) van België moet haar agenda de komende weken noodgedwongen leegmaken. “Hare Majesteit Koningin Paola brak de kop van haar rechterbovenarm bij een val en moet acht weken herstellen”, laat het paleis weten. Een operatie zou niet nodig zijn, ze zou met rust moeten kunnen herstellen.

Of de koningin ten val kwam tijdens een wintervakantie - koning Albert werd woensdag gezien in skioord Châtel in Frankrijk - wil het paleis bevestigen noch ontkennen.

Article continues after the ad

Het zijn niet de enige medische problemen waar de koningin - die osteoporose heeft - de afgelopen jaren mee te kampen kreeg. In augustus 2006 viel ze op vakantie in Sicilië en brak ze haar pols en schouder. Ze werd daar later in een Brusselse kliniek voor geopereerd. In oktober 2013 keerde Paola terug van een vakantie in Zuid-Frankrijk voor een chirurgische ingreep: volgens het paleis kampte ze toen met een “goedaardige urologische aandoening.”

Paola en Albert met Farah Diba in 2015

In augustus 2015 was Paola een tijdje uit de running door 'gezondheidsproblemen'. “Daardoor moet ik onder medisch toezicht blijven en volledige rust houden”, meldde ze. Italiaanse media spraken over een beroerte, maar volgens het paleis ging het om “hartritmestoornissen” en zou de koningin een tijd uit het publieke leven verdwijnen.

Twee valpartijen na elkaar...

Door een val in december 2016 was ze weer uit de running. Ze liep in Zwitserland een wervelbreuk op en mocht pas na drie weken het ziekenhuis verlaten. Amper zes weken later, in februari 2017, viel ze al opnieuw: deze keer in kasteel Belvédère, waar zij en koning Albert wonen. Paola brak een heup en moest toen weer weken revalideren.

Gezien het feit dat ook haar man recentelijk wat onvast oogde is een paar extra beugels of een rollator misschien geen gek idee voor de supersenioren.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, chatel.com, 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in