Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Britse royals met een eigen carrière

Harry en Meghan willen financieel onafhankelijk worden. En hoewel zijn geërfde miljoenen en haar acteervermogen een baan op zich overbodig lijken te maken, zouden ze niet de eerste Britse royals zijn met een 'echte' baan. De omstandigheden zijn natuurlijk wél even anders: Harry en Meghan behoren ...

Britse royals met een eigen carrière

Harry en Meghan willen financieel onafhankelijk worden. En hoewel zijn geërfde miljoenen en haar acteervermogen een baan op zich overbodig lijken te maken, zouden ze niet de eerste Britse royals zijn met een 'echte' baan.

De omstandigheden zijn natuurlijk wél even anders: Harry en Meghan behoren tot de senior-royals van de Britse koninklijke familie en dan is een baan toch wel heel ongebruikelijk. Maar er valt genoeg inspiratie te halen uit de familie door de generaties heen.

Zara Tindall

De kleindochter van koningin Elizabeth leidt een relatief normaal leven terwijl ze toch echt onderdeel uitmaakt van de Windsors. Zara is de dochter van prinses Anne. In 2012 won zij op de Olympische Spelen een zilveren medaille als onderdeel van het Britse paardensportteam. Naast die sportcarrière (die best wel heel royal is natuurlijk) werkt ze onder andere als ambassadeur voor verschillende merken, van Land Rover tot Rolex. Dat levert een lekker zakcentje op en zou natuurlijk ook voor Meghan en Harry een optie kunnen zijn. Let wel: Zara heeft geen koninklijke titel, en dan mag er ineens een stuk meer...

Beatrice en Eugenie

Nóg een goed voorbeeld voor H&M om naar te kijken, want deze meiden hebben wél een prinsessentitel, maar geen officiële royaltaken meer. Eugenie is directeur bij de galerie Hauser & Wirth in het Londense Mayfair. Eerder had ze al een baan bij een veilingsbedrijf in New York.

Zusje Beatrice is vicepresident van Partnerships and Strategy bij Afiniti, een data- en softwarebedrijf.

Peter Philips

De oudste kleinzoon van de queen, Peter Philips, geldt al jaren als 'working royal'. Wél deel van de familie, maar niet terende op de belastingbetaler zullen we maar zeggen. Hij is de zoon van prinses Anne en Mark Philips, en werkte jarenlang voor Jaguar voor hij aan de slag ging binnen een Grand Prix-team. Sindsdien werkte hij voor de Royal Bank of Scotland en begon hij zijn eigen bedrijf gericht op rechten in de sport- en entertainmentwereld. Hij mocht de 90e verjaardag van zijn oma organiseren met zijn bedrijf. Maar goed, hij staat dan ook te boek als de 'favoriete kleinzoon' van de koningin.

Lady Amelia Windsor

De kleindochter van de Duke of Kent werkt als model voor onder andere Dolce & Gabbana, en is op Instagram actief als influencer. Voor de centen zal ze het niet doen, maar het levert wel leuke exposure op voor de millennial.