De dames Bourbon-Twee Siciliën hebben het soort leven waar je als normale sterveling alleen van kunt dromen.

Laat ons de familie even voorstellen: aan het hoofd staat Zijne Koninklijke Hoogheid prins Charles van Bourbon-Twee Siciliën. Het betreft hier Spaanse-Italiaanse adel waarvan de diverse takken elkaar uiteraard hevig betwisten.

Article continues after the ad

Charles, tevens hertog van Castro, zit redelijk stevig in het zadel, met dank aan zijn niet verlegen vrouw, prinses Camilla en hun al even mediaminnende dochters prinses Maria Carolina (16, hertogin van Calabrië en Palermo, links)) en prinses Maria Chiara (14, gravin van Noto en hertogin van Capri, rechts).

De meisjes gaan niet naar school, maar krijgen thuis onderwijs en 'genieten van de school van het leven'. Die levenslessen krijgen ze op leuke plekken zoals New York, waar hun moeder nog wel eens aandacht vraagt voor goede doelen…

…maar het gezin bevindt zich toch vooral in de driehoek Rome, Monaco en St. Tropez, waar het goed toeven is en ze naar zeggen "de waarden en de cultuur van Zuid-Italië vertegenwoordigen". Waarbij het wel opvalt dat ze nooit zuidelijker dan Capri komen, maar een kniesoor die daar op let.

Camilla en haar dochters delen hun fijne leven uitbundig op hun socials, die een aardig inkijkje geven van een bestaan aan de Rivièra, zonder zorgen dan wel verplichtingen...

...dat rijk is een fijne feestjes, zoals gekostumeerde bals in Venetië.

Hello Monaco vroeg de dames voor een fotoshoot met Harry Winston juwelen, waar ze zich royaal in uitleefden, met het oog op de modellenambities van de C'tjes. Dit is prinses Chiara in een variant op het meisje met de parel.

Het is een béétje 'Pride and Prejudice', maar dan met lipgloss. 

Links prinses Chiara, rechts haar moeder Camilla.

Naar verluidt zouden de dames het helemaal niet vervelend vinden om een eigen realityshow te krijgen, mits het wel chic zou blijven. Hmm. 

Foto's © Hello Monaco, House of Bourbon-Two Sicilies

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in