De countdown naar seizoen drie van The Crown is nu écht begonnen, en actrice Helena Bonham Carter grijpt dat moment aan om haar eigen banden met prinses Margaret te verduidelijken.

De actrice kruipt vanaf 17 november in de rol van de zus van koningin Elizabeth in het langverwachte derde seizoen van de serie. En blijkt nogal iets te hebben, met de omstreden prinses Margaret.

'Ik date mijn oom'
"Mijn oom Mark had 'iets' met Margaret", deelt ze in een interview op een literair festival. Hij ging na de Tweede Wereldoorlog aan het werk op Windsor Castle, en was daar verantwoordelijk voor de wacht op prinsessen Elizabeth en Margaret. "Ik heb thuis nog foto's van ze als stel. Ze zagen er prachtig uit, en zijn ook altijd goede vrienden gebleven." Dat Bonham Carter nu in de huid van Margaret kruipt vindt ze mooi, maar ook maf. "Eigenlijk heb ik nu met mijn oom gedate."

Article continues after the ad

De vorige Margaret in The Crown

Toch voelt de rol haar vooral op het lijf geschreven. Helena kreeg jaren geleden zelfs de kans om de prinses te ontmoeten. "Ze was behoorlijk eng", zei ze daar over. "Ik ontmoette haar bij Windsor Castle en ze zei tegen me: 'Je wordt steeds beter hè?' Ik neem aan dat ze het over mijn acteerkunsten had."

De échte Margaret

Helderziende
Evengoed wilde Helena graag weten wat Margaret er allemaal van had gevonden, dat ze nu een populair Netflix-personage is geworden. Ze ging zelfs naar een helderziende om navraag te doen, zei ze ook op het festival. "Margaret zou gezegd hebben dat ze blij was dat ik het was. Daar ben ik blij om. Als je een echte persoon speelt, wil je toch graag hun zegen."

Beeld: Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in