De Bhutaanse koning Jigme Khesar en zijn vrouw Jetsun waren vrijdag bij de aftrap van een hele bijzondere vlucht van de nationale vliegmaatschappij Druk Air. De luchtvaartmaatschappij vloog ter ere van Internationale Vrouwendag voor het eerst met een crew volledig bestaande uit vrouwen.

Het koningspaar feliciteerde de maatschappij met deze mijlpaal en ging met de crew op de foto. De vlucht van Paro naar Bangkok werd bestuurd door de eerste vrouwelijke piloot in Bhutan. Daarnaast bestond ook de crew aan boord, op de grond en de technische ondersteuning volledig uit vrouwen.

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

8 March 2019: His Majesty The King and Her Majesty The Gyaltsuen with the all-women crew of DrukAir flight KB 130 this morning to Bangkok from Paro, on International Women’s Day. Their Majesties congratulated the women, who made history by being the first all-women crew to operate a Druk Air flight. The crew included the country’s first female Captain, Ugyen Dema, Sr. First Officer, Sonam Lhamo, and the country’s first female licensed flight engineer, Sonam Deki Tshering, along with all-women cabin crew, push back team, check-in, catering, and other ground staff. Druk Air employs 168 women, who constitute 35.44% of its total workforce. According to Druk Air, the milestone flight celebrates the indispensible contribution of women to the airline and the aviation industry, and intends to inspire more women to join the aviation industry in the future. #HisMajesty #KingJigmeKhesar #HerMajesty #QueenJetsunPema #DrukAir #Bhutan #Women #InternationalWomensDay2019

Een bericht gedeeld door His Majesty King Jigme Khesar (@kingjigmekhesar) op

Werknemers bedanken

Bij Druk Air werken in totaal 168 vrouwen, ruim 35 procent van alle werknemers. Met de vrouwenvlucht wil de maatschappij zijn vrouwelijke werknemers bedanken voor de inzet. Ook hoopt Druk Air met de actie meer vrouwen aan te trekken.

Lees ook: Meezingen met Proud Mary: de Tina Turner-musical komt naar Nederland

Bronnen: BuzzR, vorsten.nl
Beeld: AFP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Er zijn van die print die nóóit out of style gaan. De polka dot is er zo een. En dat weten deze royal-dames maar al te goed.

Van Máxima tot Mette Marit, allemaal werden zij in variaties van de polka dot gespot. En afgelopen week deed zelfs koningin Elizabeth blij mee. Een klassieker voor in ieders kast, kortom.

More content below the advertising

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prins Bernhard tijdens De Hollandse 100 in 2018. 

Prins Bernhard doet vandaag mee aan De Hollandse 100 in en rond Thialf in Heerenveen. De prins gaat tien kilometer schaatsen en negentig kilometer wielrennen.

“Laatste training voor De Hollandse 100,” zo liet Bernhard van Oranje donderdag weten op Instagram. Op de foto, die gemaakt werd op de Jaap Edenbaan in Amsterdam, staat hij in starthouding klaar voor de vijfde editie van de inzamelingsactie voor wetenschappelijk onderzoek naar lymfklierkanker. 

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Last training for the #dehollandse100 @jaapedenijsbaan for coming sunday at @thialfheerenveen @lymph_co team @levi9it

Een bericht gedeeld door Bernhard van Oranje (@bernhardvanoranje) op

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Met team @lymph_co op het ijs voor #dehollandse100 Foto @edwinsmulders www.dehollandse100.nl

Een bericht gedeeld door Bernhard van Oranje (@bernhardvanoranje) op


Non-Hodgkin-lymfoom

De prins kreeg zelf in de zomer van 2013 het non-Hodgkin-lymfoom (NHL), een zeldzame vorm van lymfklierkanker. Hij wist in 2015 te genezen en richtte de stichting Lymph&Co op die geld inzamelt voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. 

Hele gezin doet mee

Bernhard en zijn vrouw Annette schaatsen en fietsen vandaag mee. Ook hun zonen Samuel (14) en Benjamin, die deze week elf is geworden, hebben zich opgegeven voor het sportieve evenement. 

Lees ook: Zó krijg je als 40+'er betere botten

Ook Margriet en Pieter-Christiaan zijn deelnemers

Ook moeder prinses Margriet en broer prins Pieter-Christiaan behoren tot de deelnemers. Prins Jaime en zijn zus prinses Margarita hebben financiële steun gegeven.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

My mother will also join in #dehollandse100 by @lymph_co 💪🙏

Een bericht gedeeld door Bernhard van Oranje (@bernhardvanoranje) op

 

Monique des Bouvrie

Onder anderen Monique des Bouvrie en Simon Keizer zijn ambassadeurs van Lymph&Co. Monique wist ook te genezen van lymfklierkanker. De moeder van Simon leidt aan de ziekte. 

Streefbedrag

Vrijdagavond was al 253.619 euro opgehaald met De Hollandse 100, het streefbedrag was 250.000 euro. Het geld gaat naar een vierjarig onderzoek van Marianne Bos aan het UMC Utrecht naar vaccins voor verschillende vormen van lymfklierkanker bij volwassenen en kinderen. Voor dit onderzoek werkt de groep uit het UMC Utrecht samen met onderzoekers uit het Prinses Máxima Centrum.

Bronnen: BuzzR, vorsten.nl, dehollandse100.nl
Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in