Moord op Mustique, met royal randje.

Wie nog een lekker zomerboek zoekt met een royal randje (let op: nog wel alleen in het Engels te krijgen), kan haar hart ophalen bij Murder on Mustique. Het nieuwste boek van Lady Anne Glenconner (88), de beste vriendin van wijlen prinses Margaret.

Zij zoekt de laatste jaren steeds meer de publiciteit op, zeker ook gedreven door The Crown waarin ze zelf ook nog voorbij komt. Eerder schreef ze al een boek over haar tijd en vriendschap met Margaret (Lady in Waiting), nu waagt ze zich aan haar eerste fictie.

Article continues after the ad

Overigens overdrijft Lady Glenconner de band tussen haarzelf en Margaret geen moment: die was tot het einde hecht. Het was Anne's man Colin die Margaret een stuk land gaf op haar favoriete eiland Mustique, waar dit boek zich ook afspeelt.

Agatha Christie op een glamoureiland, dat belooft het boek in een notendop te zijn. "Met alleen maar fictieve personages", zegt de schrijfster er zelf over. "Maar ik ben duidelijk wel Lady Veronica Blake, de detective. En Jasper is gebaseerd op mijn man. En de muzikant in het boek heeft iets van Mick Jagger."

Margaret speelt géén rol in het boek, ook niet zijlings, want het boek speelt zich af na haar dood in 2002. "Maar ik denk dat ze het een leuk boek had gevonden", aldus Glenconner tegen Town & Country. "Ze las hel graag, had altijd een koffer vol boeken mee naar het eiland."

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in