Een kijktip voor royal-liefhebbers.

Het is het jaar van koningin Elizabeth II, want ze viert 70 jaar op de troon. En dat betekent naast allerlei royal feestjes ook fijne tentoonstellingen én fijne films. Zoals de documentaire Elizabeth, vanaf morgen (21 april) in de Nederlandse bioscoop te bewonderen.

Er zijn natuurlijk heel wat docu's over de queen gemaakt, maar de kans om zoiets op het grote scherm te bewonderen kregen we eigenlijk nog nooit. Bovendien is Elizabeth wel een hele fijne: de docu wordt omschreven als 'een bijzondere, grappige en soms zelfs ondeugende viering' van het leven van Elizabeth. Iets zegt ons dat het grinniken geblazen wordt.

Voor de film werd uniek archiefmateriaal boven water gehaald, maar er zitten ook recente beelden in en zelfs home video's van de royal family. We volgen de koningin vanaf haar jonge jaren tot haar grote Platinum Jubilee.

Article continues after the ad

Qua regie zijn we in goede handen: de documentaire is de laatste film van regisseur Roger Michell, ook de man achter Notting Hill. Hij overleed in 2021.

Wil je Elizabeth aanschouwen als nooit tevoren? Doe dan vooral mee met onze leuke winactie voor tickets én een fijne koninklijke afternoon tea in het Amstel Hotel.

Beeld: The Searchers

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in