De titel gaat deze week uiteraard naar onze koningin Máxima, zij verscheen gisteren op Koningsdag in een outfit van Natan. En deze stond haar prachtig.

Koningin Máxima droeg een custom made ontwerp van Natan. Het betrof een zandkleurig linnen twee stuk met oranje geborduurde bloemen. Ook prinses Amalia koos voor een ontwerp van het Belgische modehuis. Zij droeg een driekwart jurk van mousseline zijde, met een abstracte rood, blauw en geel print.

Natan is het favoriete modehuis van onze koningin. Bijna drie kwart van haar garderobe komt daar vandaan. 

Article continues after the ad

Schuine hoed

Máxima's schuine hoed liet keurig volgens het protocol de linkerkant van het gezicht onbedekt. Volgens de etiquette uit vervlogen tijden hoort een vrouw rechts van de man te zitten/lopen, en door deze hoedenregel kunnen man en vrouw elkaar dan goed aankijken, ondanks de hoed, zo meldde modekoninginmaxima.nl gisteren.

Lees ook: Máxima's bijzondere smaak voor juwelen

Ontwerp van Fabienne Delvigne

De hoed is van Fabienne Delvigne. De Mystery-hoed is een couture-model gemaakt van banaanvezel en zijde in dezelfde kleur als de outfit van koningin Máxima. 

Pak van de koning

Ook het prachtige pak van de koning mag niet onvermeld blijven. De koning droeg gisteren - zoals gewoonlijk - een donkerblauw pak en een lichtblauwe hartjesdas van Salvatore Ferragamo, zo weet modekoninginmaxima.nl. 

Bronnen: modekoninginmaxima.nl, Fabienne Delvigne, Natan
Beelden: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in