Eensgezind vormden de Saksen-Coburgjes samen de Belgische vlag! 

Koningin Mathilde had een fraai nieuw kleedje aan, prinses Elisabeth had er even haar militaire opfriscursus voor onderbroken en prinses Eléonore blijkt opeens een fashionable puber te zijn geworden: het is 21 juli en dat betekent Nationale Feestdag voor de Belgen.

Op deze dag legde in 1831 de eerste koning der Belgen, Leopold van Saksen-Coburg-Gotha, de grondwettelijke eed af als koning. De royals bezochten gisteren al een concert als kick-off van de festiviteiten.

Article continues after the ad

Vandaag stond zoals altijd eerst een dankdienst op de agenda, daarna was er het nationaal defilé voor het Koninklijk Paleis.

Naast het officiële deel speelt natuurlijk ook royal fashion een rol, als de vrolijke franje op een regenachtige dag. De leden van het koninklijk gezin knipoogden opzichtig naar de Belgische vlag:

Mathilde in het geel van Natan Couture, met een fraaie hoed van Fabienne Delvigne.

De broche is vermoedelijk ook van Natan, Máxima heeft een ketting met dit soort blaadjes. 

Erbij de Mira Clutch van A Bag With A Story, met dank voor de label ID's aan Royal Fashion Detective Modekoningin Mathilde.

Elisabeth was in het rood van Victoria Beckham met een bijpassende brede haarband...

... en een Bag With A Story clutch die ze leende van haar maman. Voor het zwart moeten we maar even terugvallen op de schoenen van de heren die allemaal donkerblauw droegen. 

Eleonore in het blauw van de aangrenzende Noordzee, maar vormde met haar moeder ook de Oekraïense vlag.

Iets waar ook koning Filip in zijn toespraak eerder al duidelijke taal over sprak.  

Later vandaag lees je nog veel meer over de Belgische Nationale Feestdag, op Nouveau!

Foto's (c) ANP, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in