Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

België: prinses Elisabeth kiest vervolgstudie

En wéér vertrekt ze naar het buitenland. Kroonprinses Elisabeth van België (19) vervolgt haar opleiding in het Verenigd Koninkrijk. Ze zal vanaf oktober drie jaar lang ‘history & politics’ volgen aan het Lincoln College in Oxford. Dat is het rechthoekige gebouw op de voorgrond. Het is het vervolg...

België: prinses Elisabeth kiest vervolgstudie

En wéér vertrekt ze naar het buitenland.

Kroonprinses Elisabeth van België (19) vervolgt haar opleiding in het Verenigd Koninkrijk. Ze zal vanaf oktober drie jaar lang ‘history & politics’ volgen aan het Lincoln College in Oxford.

Dat is het rechthoekige gebouw op de voorgrond. Het is het vervolg op haar eerdere opleiding in Engeland: ze zat twee jaar op het UWC Atlantic College in Wales...

... waar deze week prinses Alexia en prinses Leonor zijn begonnen.

Daarna slaagde ze met lof – het is een slimme jongedame - voor een jaar militaire opleiding aan de Koninklijke Militaire School (KMS).  

'De prinses zal regelmatig terugkeren naar België en betrokken blijven bij het Belgische publieke leven,' zo laat het hof weten.

Waarom studeren jonge royals toch zo graag in het buitenland? In betrekkelijke anonimiteit kunnen studeren is de belangrijkste reden, volgens koningshuisdeskundige Jo De Poorter in Het Laatste Nieuws.

Het Lincoln College is al heel lang een instituut.

"Zou zij ergens in België studeren, dan zou ze vanaf dag één herkend, gesignaleerd en gefotografeerd worden. Bovendien zou haar beveiliging in eigen land nog meer opvallen, terwijl in Oxford nog andere studenten in een gelijke situatie zitten. Het is dus een gewoonte die voor vrede en rust in het leven van de troonopvolger zorgt, zodat die een relatief normaal studentenleven kan leiden."

Door te kiezen voor Oxford omzeilt de kroonprinses ook handig de keuze tussen een Franstalige en Nederlandstalige universiteit in eigen land, waar de taalstrijd nog levend en wel is.

Elisabeth is niet de eerste royal die in Oxford neerstrijkt: koning Harald van Noorwegen studeerde er, met als een zoon van de sultan van Brunei, Windsors assorti en ook koning Filip van België kent de stad goed: hij studeerde er politieke wetenschappen.

Foto's (c) Belgische Monarchie, Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in