Gabriel steekt inmiddels ruim boven zijn vader uit
Gabriel steekt inmiddels ruim boven zijn vader uit

En wij weten wat en waar!

Prins Gabriel, de oudste zoon van koning Filip en koning Mathilde, is vandaag achttien geworden. En het hof heeft bekend gemaakt wat hij gaat doen.

Gabriel gaat in september studeren aan het National Mathematics and Science College in Warwickshire!

Article continues after the ad

Dat ziet er wat moderner uit als het Atlantic College waar zijn zus Elisabeth op heeft gezeten. Het is een een privécollege waar hij zich zal voorbereiden op een toekomst aan een topuniversiteit. Bij zijn toelatingsexamen 'gaf hij blijk van zijn passie en aanleg voor wetenschappen”, aldus directeur Andy Kemp.

“Hij komt terecht in een omgeving waar gepassioneerde en getalenteerde jonge wiskundigen en wetenschappers samenleven en -werken. We zijn een kleinschalig, gespecialiseerd college met 60 tot 70 studenten met 25 verschillende nationaliteiten.

Met een inschrijvingsgeld van 53.700 euro is die begeleiding niet goedkoop, de school zal vermoedelijk Gabriels inleiding zijn naar een universitaire studie. Gabriël rondde afgelopen schooljaar een tweejarige Engelstalige opleiding aan de International School of Brussels af, maar daar lag de nadruk niet op wiskunde en wetenschap, zodat hij die kennis komend jaar gaat bijspijkeren voor hij doorstroomt. 

De prins heeft er een eigen kamer en badkamer...

...en kan in zijn studentenhuis verder beschikken over gemeenschappelijke ruimtes, een gym en alle studiefaciliteiten die een wiskundeliefhebber zich maar ken wensen. 

Foto's (c) Belgische Monarchie, National Mathematics and Science College

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in