Schoonmoeder en -dochter hadden even een vrolijk onderonsje!

Nu de theaters weer open mogen, was het wél zo feestelijk dat prinses Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien bij de opening van het achttiende Holland Dance Festival waren, om dat eens even lekker koninklijk aan te jagen.

Prinses Laurentien droeg een hip gestreept paillettenvest op een zwarte ondergrond (love de blouse met ruches!), Constantijn een blauwe krijtstreep…

Article continues after the ad

…en prinses Beatrix had ook naar iets feestelijks gezocht: het werd een jasje met flonkers en iets transparante mouwen met een motief dat wel iets weghad van een paarse camouflageprint.

En schoonmoeder en dochter deelden even een pretje – altijd leuk om te zien.

Er kwamen QR-codes en mondkapjes aan te pas, die laatste gingen alleen even af voor het fotomoment. 

De openingsvoorstelling van het Holland Dance Festival is ‘Traces left within’ van het Nederlands Dans Theater I en bestaat uit ‘Toss of a Dice’ van choreograaf Jiří Kylián en twee nieuwe creaties van de choreografen Marco Goecke en Marina Mascarell.

Het ballet van Kylián is geïnspireerd op het werk van beeldhouwer Susumu Shingu en op een gedicht van Stéphane Mallarmé. Het werk van voormalig NDT-danseres Marina Mascarell bevat vaak een spel van het herkennen van patronen om die vervolgens te overwinnen. De choreografie van Marco Goecke wordt gekenmerkt door vlijmscherpe en razendsnelle bewegingen.

Tijdens de voorstelling is de Jiří Kylián Ring uitgereikt aan een persoon die een belangrijke bijdrage levert aan de dans in Nederland. 

Tijdens het Holland Dance Festival zijn zestig voorstellingen geprogrammeerd in Den Haag, Delft, Tilburg, Rotterdam en Amsterdam. In negentien verschillende producties tonen internationale gezelschappen, jonge talenten en dansers op de top van hun kunnen wat de hedendaagse dans te bieden heeft.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in