Haar royal wedding leek dankzij de ophef rondom papa Andrew even in het water te vallen, maar nu heeft prinses Beatrice een wel heel mooi aanbod gekregen.

Nee, haar royal wedding komt (in tegenstelling tot die van zus Eugenie) niet op tv. En prinses Beatrice mag volgens gefluister ook al niet trouwen bij Windsor Castle, waar Eugenie én Harry en Meghan hun jawoorden gaven. Maar Bea krijgt van oma The Queen wel een goedmakertje.

Elizabeth zou haar kleindochter hebben aangeboden dat ze haar trouwreceptie in Buckingham Palace mag houden, zo meldt The Daily Mail. En dat is een enorme eer, want dat gebeurde in 2011 voor het laatst toen William met Kate trouwde.

Article continues after the ad

'Beatrice mag niet lijden onder de problemen van Andrew'

"Een heel bijzonder gebaar", deelt een paleisbron met de krant. "Beatrice heeft dankbaar geaccepteerd." Zij zou heel wat tranen gelaten hebben over de rel rondom haar vader. En dat dit uitgerekend allemaal zo dicht op haar verloving gebeurde, maakte het er niet leuker op. "Majesteit wil niet dat Beatrice moet lijden onder de problemen van haar vader", aldus de bron.

Waar de trouwerij zelf plaatsvindt, houden de royals nog lekker geheim. Wel lijkt het met een receptie in Buckingham Palace duidelijk dat het ergens in Londen zal worden.

De handreiking van de queen is, als de receptie straks inderdaad in het paleis plaatsvindt, een teken dat een ander verhaal over Beatrice en haar zus mogelijk óók waar is. Eind januari claimde historicus Robert Lacey dat de zussen straks in de voetsporen van Harry en Meghan zullen treden en weer méér royaltaken op zich nemen voor de toekomst.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in