Schattig grapje van haar zusje prinses Eugenie!

Voor de verandering eens leuk nieuws van het Huis van York. Niet alleen is prinses Eugenie zwanger van haar eerste kind (we kunnen hertogin Sarah...

Article continues after the ad

...hier horen joelen van vreugde!), ook haar zus Beatrice heeft eindelijk haar prinsessenmomentje gekregen.

Zoals bekend trouwde Beatrice besloten, maar volgens een fijne traditie is wel haar bruidsjapon van dichtbij te bewonderen in een expositie te Windsor Castle.

Eugenie meldde het op haar Insta en koos als aanjager voor een plaatje van roodharige Disney-prinses Ariel, wat een heel lief grapje is naar rossige Beatrice, die hier haar trouwjurk nog even bewondert.

Beatrice droeg op haar trouwdag een avondjurk van haar oma, koningin Elizabeth.

De jurk is in de jaren zestig gemaakt door Sir Norman Hartnell en iets vermaakt voor Bea, die 'm met mouwtjes droeg.

Verder nog nieuws? The Royal Collection heeft zowaar souvenirs laten maken als aandenken aan de bruiloft van Beatrice met Edoardo Mapelli Mozzi. Hoofdrol in het ontwerp is de witte roos van York en een bijtje (Beatrice's koosnaam is Bea). Het vliegt bij de B van Beatrice onder het kroontje en bij de E van Edoardo los, want hij is geen koninklijke hoogheid. 

De bijtjes zijn ook verwerkt in het heraldieke wapen dat de prinses op haar 18de kreeg: je ziet steeds drie bijtjes, wat je kunt lezen als Bee Thrice ofwel Beatrice.

Foto's (c) The Royal Family 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in