Pinksterbakproject: royally approved zoetwaar!

Dit jaar geen garden party's bij Buckingham Palace. Gelukkig denkt de Royal Family een beetje mee en biedt de royalchef via Instagram een baktutorial aan voor de beroemde scones van Queen Elizabeth.

Article continues after the ad

Het is geen Máxima die zelf koekjes bakt, maar evengoed worden we blij van een lekkere scone met royal randje. Zo maak je ze.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Every year at Garden Parties across The Royal Residences, over 27,000 cups of ☕️, 20,000 🥪 and 20,000 slices of 🍰 are consumed! The Royal Pastry Chefs are happy to share their recipe for fruit scones, which traditionally would be served at Buckingham Palace every summer. Remember to tag us in your #royalbakes creations! 𝗜𝗻𝗴𝗿𝗲𝗱𝗶𝗲𝗻𝘁𝘀: -500g Plain Flour -28g Baking Powder -94g Butter -86g Sugar -2 Whole Eggs -140ml Butter Milk -100g Sultanas - a type of raisin (Cover in hot water and leave to soak for 30 minutes) 𝗠𝗲𝘁𝗵𝗼𝗱: -Preheat oven to 180 C -Mix the flour, baking powder, butter and sugar together in a bowl, until a crumb is formed -In a separate bowl, whisk the eggs and buttermilk together -Add the liquid to the crumb mixture -Continue to mix the dough, until it is smooth -(Optional) Add the sultanas, and mix until evenly distributed 1Remove the dough from the bowl, flatten the dough and cover -Leave to rest for approximately 30 minutes -Roll out the dough to a thickness of 2.5 cm and cut to desired shape -Rest the scones for another 20 minutes -Gently egg was the top of the scones -Bake in the oven for 10-12 minutes until golden brown -Cool before serving with jam and clotted cream Enjoy!

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily) op

Ingrediënten:

- 500 gram tarwebloem
- 28 gram bakpoeder
- 94 gram boter
- 86 gram suiker
- 2 eieren
- 140 ml karnemelk
- 100 gram rozijnen (30 minuten geweld in heet water)

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng de bloem, het bakpoeder, de boter en de suiker in een kom tot een kruimelige mix
- Meng in een andere kom de eieren met de karnemelk
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten
- Meng tot er een glad deeg ontstaat
- Voeg de rozijnen toe tot die goed gemengd zijn
- Haal het deeg uit de kom, sla plat en laat afgedekt ongeveer 30 minuten rusten
- Rol het deeg uit tot een dikte van 2,5 centimeter en snijd in de gewenste vorm
- Laat 20 minuten rusten
- Klop een ei los en kwast deze over de bovenkanten van de scones
- Bak gedurende 10-12 minuten tot goudbruin
- Laat afkoelen en serveer met jam en clotted cream

Je eigen garden party, maar dan gewoon thuis!

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in