Intieme bruiloft te Monaco voor Eleonore en Jérôme.

Prinses Beatrice is niet de enige ie zich door de coronamaatregelen niet in de liefde wilde laten beperken. Eleonore van Habsburg is afgelopen maandag getrouwd met haar verloofde, Belgische coureur Jérôme d’Ambrosio, tijdens een intieme bruiloft in Monaco.

De bruid droeg een off-the-shoulder Carolina Herrera, een fascinator met een voile en een turkoois clutch.

Article continues after the ad

Jérôme leerde ze drie jaar geleden kennen op een vlucht van Londen naar Nice, ze verloofden zich in maart 2019.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eleonore (@eleonorehabsburg) op

De tortels zijn van plan later, als er meer mensen bij elkaar mogen komen, nog een groot feest te geven om hun huwelijk te vieren.

Eleonore, hier in 2007, is de dochter van Karl von Habsburg, hoofd van het Huis van Habsburg-Lorraine. Ze heeft nog een broertje (Ferdinand) en een zusje (Gloria) en groeide op in Salzburg. De Habsburgers waren ooit een van de machtigste families van Europa.

De familie gebruikt zelf hun titels nooit. Van alle bijbehorende rechten werd in 1961 door opa Otto afgezien, om terug naar Oostenrijk te mogen. Zowel in Oostenrijk als in Hongarije is het gebruik van de titel verboden. Die-hard puristen noemen Karl echter nog altijd aartshertog, wat van Eleonore een aartshertogin en een Keizerlijke Hoogheid zou maken.

Waren de titels toegestaan, dan zou ze als achterkleindochter van de laatste keizer en keizerin van Oostenrijk, Karl I en Zita van Bourbon Parma (hier op hun huwelijk in 1911), voluit aartshertogin van Oostenrijk en HKH prinses van Hongarije, Bohemen en Kroatië zijn.

Ook de familie van haar moeder is niet van de straat. Eleonore's moeder is Francesca Thyssen-Bornemisza, dochter van Baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza en een van de grootste kunstverzamelaars ter wereld. Thyssen is van de staalmagnaten, Bornemisza is oude Hongaarse adel. Eleonore is de achter-kleindochter van de laatste Oostenrijkse keizer. Kortom, blauw bloed én oud geld, het kan niet op.

Von Habsburg heeft ook nog een catwalkwaardig lijf: ze liep ooit voor Dolce & Gabbana, al leidde dat niet tot meer. Ze is vooral een heel enthousiast reiziger en werkt sinds haar studie aan de European Business School als juwelenontwerper. 

Eleonore is blij als aristo redelijk in de luwte te blijven. "Mijn privacy is erg belangrijk voor me en ik ben heel blij met de vrijheid te kunnen gaan en staan waar ik wil zonder herkend te worden," zei ze tegen website Madonna24. "Als je naar de Britse royals kijkt – het moet vervelend zijn om altijd maar geobserveerd te worden. Ik ben er trots op een Habsburger te zijn en het is voor mijn broer en mij belangrijk de naam met waardigheid te dragen, maar we willen ook gezien worden als een modern Habsburg. Er is een nieuwe tijd aangebroken."

Foto's (c) Getty Images, Eleonore Habsburg 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in