Tiens, prins Henri trouwde zijn nichtje!

Het is dat het stel al een gezonde dochter heeft – Victoria werd in 2017 geboren – maar anders zou je toch even je wenkbrauwen ophalen bij deze match.

Prins Henri van Bourbon-Parma is dit weekend getrouwd met zijn achternicht, aartshertogin Gabriella van Oostenrijk, prinses van Hongarije, Bohemen en Kroatië. Het huwelijk had plaats in Schloss Tratzberg in Jenbach, Oostenrijk. De prins en aartshertogin zijn beiden zijn achterkleinkinderen van groothertogin Charlotte van Luxemburg. In termen van à la de Euroyals lekker old school onder elkaar trouwen - allebei hun ouders deden dat ook - is de old school Habsburg-Bourbon-Parma match echter puur goud.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door alexander_gabriellahabsburg (@alexander_g1818) op

... de tortels waren al sinds de geboorte van Victoria verloofd.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door A Tiara Encyclopedia (@tiaramania) op

Gabriella droeg de groothertogelijke Adelaide Tiara.

Bonuspic: de afdeling Luxemburg was goed vertegenwoordigd, Gabriella is een nichtje van groothertog Henri. Dit is Henri's jongste zoon prins Sebastien met wat wel eens zijn neefje prins Charles zou kunnen zijn, het zoontje van erfprins Guillaume en zijn vrouw Stephanie.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in