Wordt Máxima peettante van Rosario?

Binnen de grote Europese monarchieën lijkt men even uitgebaard, uitgezonde misschien Stéphanie van Luxemburg, maar zij en erfprins Guillaume genieten nog zo van hun pasgeboren zoontje Charles, dat we daar niet heel snel een eerste reserve voor de opvolging verwachten. In de Europese aristocratie daarentegen, wordt het ene prinsje na het andere prinsesje geboren.   

Article continues after the ad

SPANJE

Eerst maar eentje die hoog in de hiërarchie staat: de hertog van Huéscar, beoogd opvolger van hertogdom van Alba, Fernando Fitz-James Stuart en zijn vrouw Sofia Palazuelo (hun huwelijk had een hoog royal wedding niveau)...

...zijn ouders geworden van een dochtertje. Rosario Fitz-James Palazuelo – op de foto is de drie dagen oud – is de aanstaande 21ste hertogin van Alba…

… en treedt daarmee in de voetsporen van de legendarische Cayetana Fitz-James Stuart, de meest kleurrijke aristo in recente tijden. Ze reed te paard een kerk in, danste op hoge leeftijd op blote voeten de flamenco op haar huwelijk met haar aanzienlijk jongere lover en was een allround fascinerende vrouw. A hard act to follow voor Rosario, maar ook: een rolmodel in eigenzinnigheid.

Verder nog iets? Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leerden elkaar in 1999 kennen op een feest van de Alba's en zijn goed bevriend met de Fitz-Stuarts – het opent allerlei mogelijkheden voor een peettanteschap van een zekere Spaanstalige, katholieke koningin met logeerpartijtjes in Den Haag in het verschiet.

ROEMENIË

Next: Nicholas van Roemenië en zijn vrouw Alina-Maria zijn aan het aftellen naar de bevalling van hun eerste kind (hij heeft al een dochter uit een eerdere relatie). Beiden zijn in wolken, wat niet kan worden gezegd over tante Margareta.

De huidige vertegenwoordiger van de voorheen koninklijke familie, de zogenaamde 'Custodian of the Crown' kijkt met argusogen naar de groeiende populariteit van Nic en Alina. Zonder familiebrouille zou Nicolas het hoofd van de Hohenzollern-Sigmaringen'tjes geweest zijn en hij heeft die ambitie nog niet helemaal laten varen. Maar: eerst vader worden!

LUXEMBURG

De De Nassau's zijn ook weer een gezinslid rijker. Prinses Marie-Gabrielle (dochter van prins Jean van Luxemburg, een broer van groothertog Henri) en haar man Antonius Willms hebben op 2 september een tweede zoontje gekregen: Cajetan. Grote broer Zeno is 'trots en blij'.

ENGELAND

George Spencer-Churchill, markies van Blandford (en erfgenaam van de titel hertog van Marlborough en Blenheim Palace) en zijn vrouw Camilla hebben op 10 september een dochtertje gekregen en haar Olympia Arabella Kitty genoemd.

Het stel is al jaren samen en trouwde in 2018: hoge adel, fabuleus netwerk. Net voor de bevalling waren ze nog in India om het Holifeest met prins Padmanabh Singh de jonge maharadja van Jaipur te vieren.

DUITSLAND

Nog niet gespot: de tweeling van prins Christian van Hannover en zijn vrouw prinses Alessandra; Hare Koninklijke Hoogheid is wel alweer out and about in Madrid gespot. 

Foto's (c) PPE Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in