Dresscode: midzomerbloemetjes overal!

Prins Julian van Zweden, de derde zoon van prins Carl Philip en prinses Sofia, is vandaag gedoopt in de koninklijke kapel van Paleis Drottningholm En omdat de hele familie momenteel op vakantie in eigen land is, kon iedereen bij de doop zijn.

De volledige naam van het prinsje is Julian Herbert Folke en hij heeft van zijn opa, koning Carl Gustaf van Zweden, de titel hertog van Halland gekregen. Omdat Julian door inkrimping van de monarchie niet tot het koninklijk huis behoort (hij is de eerste in de dynastie die niet bij geboorte een Koninklijke Hoogheid is geworden), was zijn doop besloten en werd die niet op tv uitgezonden. Zodat we helaas niet hebben kunnen zien of zijn nichtje Leonore ook ditmaal weer door de kerk danste.  

Article continues after the ad

Het was in ieder geval een opwindende aanloop naar de doop, met een schildwacht die flauwviel...

...en zo'n stevige wind dat zelfs koningin Silvia's hoedenspelden haar niet konden redden. De koning ging galant door de knieën om het hoedje op te rapen, maar het royal kapsel zat toen al heerlijk casual.

Naast familie en vrienden waren uiteraard de peetouders aanwezig. Carl Philip en Sofia kozen Johan Andersson, Stina Andersson (tweede van rechts, in Erdem) Patrick Sommerlath, Jacob Högfeldt en Frida Vesterberg (tweede van links, in een jurk van Zuid-Afrikaanse designer Stephen Van Eeden) als mentors voor hun jongste. In tegenstelling tot zijn broertjes zit er niet één royal familielid tussen.

De dopeling – hij is geboren op 26 maart 2021, zijn vader maakte deze foto toen -  droeg de traditionele doopjurk van de Zwoyals uit 1906...

... waar na de ceremonie ook zijn naam en doopdatum van op de cape zal worden geborduurd.

Inmiddels ziet het Bernadotje er zo uit. 

En dit is misschien wel de liefste foto van de dag: Julian en Gabriel.


Prinses Sofia droeg een jurk van Etro met borduurwerk dat prachtig past bij de Dalarna-streek war ze vandaan komt. Erbij een haarband van Matthias Lavesson van Headpiece by M, met een enorme strik achter. Adorable accessoires: blonde prins Gabriel en krullenbol prins Alexander. 

Kroonprinses Victoria koos voor de Adele jurk By Malina uit de najaarscollectie van vorig jaar.  

Prinses Estelle werd (alweer…) opgezadeld met een oude jurk van haar moeder die 'm in 1986 droeg. Continuïteit is belangrijk voor een monarchie, maar er zijn grenzen: de jaren tachtig zijn echt voorbij, toch?

Prinses Madeleine droeg een nieuwe jurk van Zimmerman met LK Bennett pumps en een clutch van Maison Valentino, de gesmockte jurkjes van prinses Adrienne en prinses Leonore zijn van Lily Rose Danjo.

Prinses Sofia's vriendin Cajsa Larsson was naar de doop gekomen met haar dochter Tiara, petekind van Sofia.  Cajsa droeg Andiata en een Zara. Tiara droeg de Elara By Malina in de onheilspellende naam modderblauw en mocht een Balenciaga clutch van haar moeder lenen.

En als bedankje voor alle goede wensen deelde het stel nog deze foto van de doop.

Foto's (c) ANP, Getty Images, PPE Agency, label ID's met dank aan Heaven en UFO NO More 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in