Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Alina van Roemenië is zwanger van haar eerste kind!

En zonder die verdraaide brouille zou het een opvolgertje zijn. Vrolijk nieuws in de categorie C-Royals: Nicolas en Alina-Maria van Roemenië verwachten hun eerste kind. De baby wordt in november verwacht  "en ons kind zal worden opgevoed met respect voor onze voorouders en hun traditionele normen...

Alina van Roemenië is zwanger van haar eerste kind!

En zonder die verdraaide brouille zou het een opvolgertje zijn.

Vrolijk nieuws in de categorie C-Royals: Nicolas en Alina-Maria van Roemenië verwachten hun eerste kind. De baby wordt in november verwacht  "en ons kind zal worden opgevoed met respect voor onze voorouders en hun traditionele normen waarden in de geest van verantwoordelijkheid en liefde voor ons land en in het geloof waarin ik en mijn grootvader koning Michael zijn gedoopt," zo formuleerde de aanstaande vader het heuglijke nieuws nogal moeizaam.

Baby's zijn natuurlijk altijd goed nieuws, maar in Boekarest zal tante Margareta, hier met haar man Radu, vermoedelijk niet onmiddellijk sokjes gaan breien, want het ligt allemaal buitengewoon gevoelig binnen de voormalig koninklijke familie.

Nicholas Medforth-Mills (35) is de kleinzoon van wijlen koning Michael, de populaire laatste koning van Roemenië voor het een republiek werd. Hij was de beoogd opvolger tot hij in een korte relatie een kind verwekte bij Nicoleta Cirjan en daar gedoe van kwam. Afhankelijk van wie je het vraagt weigerde Nicoleta dan wel hij een DNA-test te laten doen.

Michael (derde van links) maakte zich zorgen over de moraal van zijn kleinzoon (het jongetje, hier in 1995) en nam hem zijn kroonprins-titel af...

... tot grote vreugde van Michaels dochter prinses Margareta (de tante van Nicholas) die sinds de dood van koning Michael nu als zelfverklaard Majesteit de hoeder van de Kroon uithangt.

Dat leverde een spectaculaire brouille op: Nicholas wilde zijn rechtmatige plek terug, zijn eigen moedertje prinses Elena ↑ liet hem vallen als een baksteen en op het sterfbed van koning Michael moest de politie eraan te pas komen vanwege een handgemeen – het was allemaal héél chic.

De afkeuring van de familie weerhield Nicholas er niet van een sprookjeshuwelijk te regelen met zijn vriendin Alina-Maria Binder, dat qua ceremonie, koets...

...en wuifmoment alles weg had van een Royal Wedding. Het volk vond het enig, tante Margareta bleef uiteraard demonstratief thuis.

Margareta heeft echter wel een probleem, want Nicholas mag dan geen troonopvolger meer zijn (Roemenië is al jaren een republiek, de koninklijke familie heeft er geen enkele rol, behalve een symboolfunctie), Alina en hij zijn mateloos populair bij het volk. Leuk mediageniek jong stel, enthousiast in het goede daden doen.

Je zou je slechtere ambassadeurs kunnen voorstellen om bijvoorbeeld het toerisme....

...en de economie van dit niet al te welvarende land te promoten.

In mei 2019 erkende Nicholas zijn dochter bij Cirjan alsnog: "Na aanhoudende verzoeken heeft mevrouw Nicoleta Cirjan eindelijk ingestemd met een vaderschapstest. Het resultaat is positief, ik ben de vader van haar kind. Gezien de context waarin dit kind is geboren en het feit dat ik geen relatie heb met de moeder, heb ik de wettelijke verantwoordelijk voor het kind genomen." Het meisje, Anna Iris, is inmiddels vier jaar en hij heeft met terugwerkende kracht alimentatie voor haar betaald.

En nu verwacht hij dus een wettig kind. Wat de familie voor een behoorlijk dilemma stelt. Margareta heeft zelf geen kinderen en is niet meer de jongste. Eerstvolgende in de rij om Hoofd van het Huis te worden is haar zus prinses Elena (69)...

...en daarna Nicholas' zus Elisabeta (hier rechts naast hem). Die is echter dol op haar broer en zit totaal niet op de hoofdrol te wachten. Stel dat het moment komt dat ze het voor het zeggen heeft, dan zal ze waarschijnlijk onmiddellijk Nicholas' plek in de opvolging herstellen.

Margareta hecht enorm aan de rol van de Hohenzollern-Sigmaringen (zo heette het Koninklijk Huis tot 2011, nu noemt de familie zich Van Roemenië) in de maatschappij. En ere wie ere toekomt: ze doet erg haar best die een vorm te geven als non-monarch, zij het op een manier die erg 'vorige eeuw' is. Het zou haar sieren (en de familie een enorme boost geven) als ze haar verbannen neef weer in genade aannam, maar of haar ego dan wel haar principiële instelling dat trekt, valt te bezien.

Zo niet, dan hebben Nicholas en Alina er aan het einde van het jaar een schattige nieuwe mascotte bij, die hen alleen maar populairder zal maken.

Foto's (c) Nicolae al romaniei, Getty Images, Familia Regală

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in