De Belgische koning Albert is maandag voor het eerst weer en plein public gespot sinds hij na een jarenlange strijd erkende dat hij de biologische vader is van Delphine Boël.

De voormalige koning toog samen met zijn familie én aan de arm van zijn vrouw, koningin Paola, naar de traditionele herdenkingsmis voor overleden leden van de koninklijke familie van België in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Laken.

Article continues after the ad

Albert kwam nog geen maand geleden uitgebreid in het nieuws toen hij na een strijd van zeven jaar toch eindelijk bekende dat Delphine Boël zijn buitenechtelijke dochter was. Hij erkende haar, maar de manier waarop was niet direct hartelijk te noemen.

Wat koningin Paola ervan moet denken laat zich raden, al weet zij er waarschijnlijk al jaren het fijne van. Toch verschenen de twee als verenigd front bij de herdenking, naast zoon Filip en schoondochter Mathilde. Handig, zo'n stiff upper lip.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in