De prins reageert eindelijk op alle Grimaldi-geruchten.

Negen maanden na de exit van prinses Charlene van Monaco uit het prinsdom heeft haar man prins Albert eindelijk gereageerd op de aanzwellende stroom van geruchten over hun huwelijk.

Hoe zat het ook alweer? Charlene (43) is in januari voor het laatst in Monaco gezien. Ze vertrok toen naar haar vaderland Zuid-Afrika om een antistropersproject te ondersteunen, maar werd getroffen door een flinke infectie aan haar holten.

Article continues after the ad

Daar is ze inmiddels veelvuldig aan geopereerd, ze is nog steeds in Zuid-Afrika omdat ze 'niet mag vliegen tot ze haar oren kan klaren'. Albert bezocht haar daar een paar weken geleden zodat ze hun tweeling weer even in de armen kon sluiten. Niet lang daarna stortte ze weer in en werd opnieuw korte tijd opgenomen.

Tegen zijn huisorgaan People zegt Albert (63) over de kwestie: "Charlene is niet boos weggegaan! Ze is niet vertrokken omdat ze boos was op mij of wie dan ook en ze is ook niet in ballingschap gegaan. Het gaat hier echt alleen om een medisch probleem dat moet worden behandeld."

Hij voegde eraan toe dat ze naar Zuid-Afrika was gegaan om daar met eigen ogen te zien hoe het werk van haar stichting erbij stond en om haar broer en vrienden te zien. "Ze zou binnen tien dagen terug zijn," aldus de prins. "De enige reden dat ze er nog is zijn de medische complicaties als gevolg van een zeer ernstige neus-, keel- en oorinfectie."

"Ik had waarschijnlijk eerder op alle geruchten moeten reageren," aldus Albert. "Maar ik had het druk met zorgen dat alles goed geregeld was voor de kinderen en dacht dat ze (de roddels) vanzelf wel zouden verdwijnen." Hier brengt hij de tweeling naar school voor hun nieuwe schooljaar, ook al iets wat Charlene moet missen. 

"Gebeurtenissen verkeerd interpreteren pakt nooit goed uit. We zijn een gemakkelijk doelwit, omdat we zo in het openbaar leven," zegt Albert. Charlene herstelt verder in Zuid-Afrika en hoopt in oktober terug te kunnen keren in Monaco.

Foto's (c) Palais Princier, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in