Hij een klimaattop, zij een dagje achtbanen.

Hun moeder is al maanden niet thuis geweest, hun vader rent van staatsbezoek naar klimaattop. Jacques en Gabriella van Monaco hebben geen gemakkelijke tijden achter de rug. De tweeling heeft nu herfstvakantie, maar moet nu-nog-even-single-dad Albert achterna reizen.

Vorige week kondigde de prins aan dat zijn kinderen meegaan naar de klimaattop in Glasgow, al zouden ze niet écht de top zelf beleven maar hopelijk gewoon lekker toeristje spelen.

Nou kennen wij ook geen kind van bijna zeven die staat te trappelen voor Schotland, maar Albert had daar kennelijk zo zijn ideeën over: hij trakteerde zijn kinderen en route naar het Schotse op een paar (regenachtige) dagen pretpark.

Article continues after the ad

De drie werden gespot bij Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland. Ze waren uitgenodigd door de eigenaar (vroeger jurylid bij het Circusfestival van Monaco en dus een oude bekende) en bleven drie dagen, al moesten ze in ruil daarvoor wel poseren voor de nodige kiekjes.

En natuurlijk was er ook een tochtje op de bobsleebaan in het Zwitserse deel van het park voor voormalig Olympisch bobsleeër Albert.

Het zal de kinderen worst zijn geweest, die paar foto's en filmpjes: zij konden even gewoon kind zijn.

Beeld: Europa-Park

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in