Kroonprins Haakon en de familie Grimaldi
Kroonprins Haakon en de familie Grimaldi

En prins Jacques en prinses Gabriella waren óók mee.

Prinses Charlene van Monaco was al sinds haar huwelijk in 2011 niet de meest reislustige als het aankwam op contacten onderhouden met andere Europese royals. De pandemie en haar eigen gezondheidsklachten maakten het er niet beter op.

Maar zowaar – en royaltywatchers hadden niet gedacht dat ze het nog mee zouden maken – vandaag zijn Charlene en Albert samen afgereisd naar Noorwegen. Hun tweeling was er ook bij, dat was een verrassing.

Article continues after the ad

De prins opende er de nieuwe tentoonstelling Sailing the Sea of Science in het Frammuseum in Oslo, dat gewijd is aan de Noorse poolexpedities.

Er werd ook nog geluncht met koning Harald en koningin Sonja op het koninklijke landgoed Bygdø…

…de zomerresidentie van de Noren waarvan het bijbehorende landgoed al sinds 1305 door de koning van dienst wordt gebruikt.

De kunst aan de muur is door koningin Sonja gemaakt

Het gaat er wat minder formeel toe dan in het Koninklijk Paleis…

…hoewel dat in royal kringen natuurlijk altijd relatief is. Hoe dan ook: perfect voor een prinses die een tijdje uit de running is geweest. Kroonprins Haakon, kroonprinses Mette-Marit en prinses Märtha Louise schoven ook allemaal aan, die staan allemaal bekend als aards en aardig, fijn voor Charlene. Héél jammer dat de hoffotograaf niet even standy stond.  

Foto's (c) Royal Court Norway, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in