Het was een dag vol scepsis, maar ook vol prachtige plaatjes.

Wie had dat gedacht: vandaag is het precies tien jaar geleden dat prins Albert en zijn Charlene in Monte Carlo in het huwelijksbootje stapten, en ze zijn nog altijd samen. Of nou ja, samen... zij zit al een tijdje in Zuid-Afrika en hun grote jubileum vieren ze niet samen (je leest er hier alles over).

Article continues after the ad

Maar de sceptici hadden überhaupt niet verwacht dat Albert en Charlene tien jaar down the line nog samen zouden zijn. Immers zoemde het rondom hun huwelijk van de geruchten, dat zij daags voor de bruiloft had geprobeerd naar Afrika te ontsnappen bijvoorbeeld.

Op de grote dag zelf schommelde de mood wel een beetje, tussen dit soort liefhebbende momentjes...

...bruidstranen waar iedereen iets achter zocht...

...verhalen over evil stepsisters die het Charlene niet makkelijker maakten...

...en dit uiterst awkward momentje.

Pais en vree?

Toen in 2014 de tweeling ter wereld kwam, sloegen sommigen in het prinsdom een zucht van verlichting: de bloedlijn was voortgezet. Zou Charlene nu dan snel vertrekken? Nee, hoor, inmiddels zijn Jacques en Gabriella alweer bijna zeven jaar oud en is het officieel nog altijd pais en vree in het prinselijk paleis.

Maar een prachtige bruid was ze...

Of dat off the record ook zo is, daar twijfelen in Frankrijk en Monaco velen aan (en in de rest van de wereld ook wel), maar dat zullen we vermoedelijk nooit of pas over vele jaren echt weten.

...en tien jaar later zijn ze nog altijd samen, nu met hondjes en tweeling.

Tijdje niet samen gespot

In the meantime moeten we het doen met oude foto's van het koppel, dat door haar trip naar Zuid-Afrika (waar ze ziek werd en moest blijven) al een tijdje niet samen gespot is. Maar eerlijk is eerlijk: er gaat weinig boven de trouwfoto's van Albert en Charlene.

Een sprookje van een dag. Op papier in elk geval.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in