Het is vandaag (maandag) vijftien jaar geleden dat prins Rainier van Monaco overleed en zijn zoon Albert hem officieel opvolgde.

Op 31 maart 2005 werd Albert aangekondigd als prins-regent, en op 6 april overleed Rainier en werd Albert officieel Albert II. De officiële inhuldiging vond in juli 2005 plaats, na drie maanden rouwen.

Prins Rainier was een grote roker, die al sinds 1999 voor het eerst in het ziekenhuis belandde met longklachten. Hij overleed op 81-jarige leeftijd, toen het op één na langstzittende onafhankelijke staatshoofd ter wereld. Hij besteeg de Monegaskische troon in 1949, toen hij nog maar 26 was.

Article continues after the ad

Albert was toen hij in 2005 de troon op zich nam 47, nog single (officieel dan) en werd op zijn eerste officiële portret geflankeerd door zijn zussen. Andere tijden in Monaco, want hoewel de band tussen broer en zussen nog altijd sterk is, is er met de komst van Charlene heel wat veranderd in de familiebanden.

Maar de prins heeft tegenwoordig wél het in Monaco zo felbegeerde gezinsplaatje. What a difference fifteen years make...

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in