Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Achter de schermen bij het Britse koningshuis

Ruim een eeuw Windsors in beeld – heerlijk! Goed nieuws voor royaltyliefhebbers: met 'De Windsors: achter de schermen bij het Britse koningshuis' is de normaal gesproken dorre tv-zomer opeens een stuk leuker geworden. In deze zesdelige documentaireserie wordt het verhaal van de Britse koninklijke...

Achter de schermen bij het Britse koningshuis

Ruim een eeuw Windsors in beeld – heerlijk!

Goed nieuws voor royaltyliefhebbers: met 'De Windsors: achter de schermen bij het Britse koningshuis' is de normaal gesproken dorre tv-zomer opeens een stuk leuker geworden.

In deze zesdelige documentaireserie wordt het verhaal van de Britse koninklijke familie verteld, met indrukwekkend archiefmateriaal en commentaar van deskundigen. De docu staat stil bij de keuzes die ze maakten en de bijzondere weg die ze aflegden.

Het is een weg vol wendingen: van de schokkende troonsafstand van Edward VIII tot de sprookjesachtige kroning van koningin Elizabeth, het tragische overlijden van prinses Diana en de pracht en praal van de koninklijke huwelijken van de afgelopen jaren.

Zo wordt in de tweede aflevering de verlegen, stotterende George VI gekroond die in de schaduw van de Tweede Wereldoorlog het aanzien van de monarchie moet herstellen. Hier zie je hem met zijn oudste dochter, de huidige koningin Elizabeth.

In de derde aflevering wordt de jonge Elizabeth II koningin. Ze staat voor de keuze tussen het aanhouden van traditie en het moderniseren van de monarchie waar haar echtgenoot voorstander van is.

Prins Charles is eerste in de lijn van troonopvolging. Zijn verhaal komt naar voren in de vierde aflevering. Er rust een zware last op zijn schouders, want hij moet trouwen en zorgen voor een erfgenaam van de Windsor-dynastie.

In de vijfde aflevering is te zien hoe het huwelijk tussen de prins en prinses van Wales scheuren begint te vertonen en hoe koningin Elizabeth belandt in een van de moeilijkste fasen van haar lange ambtsperiode.

De serie wordt afgesloten met een kijkje in het leven van prins William en prins Harry en een vooruitblik naar de toekomst.

'De Windsors, achter de schermen bij het Britse koningshuis' is vanaf 14 juli te zien om 22.05 uur op NPO 2.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, The Royal Family

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in